100 χρόνια συμπλήρωσε ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσάκωνη (ΦΩΤΟ) - OlaDeka

100 χρόνια συμπλήρωσε ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσάκωνη (ΦΩΤΟ)

100 χρόνια συμπλήρωσε ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσάκωνη (ΦΩΤΟ)

Λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τσάκωνη Καστοριάς, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2013, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ το Σάββατο

12 Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο και άλλους Κληρικούς της Εκκλησίας της Καστοριάς.
Παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις πιστοί από την Τσάκωνη και όλη την Αρχιερατική Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, Αντιδήμαρχοι Καστοριάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων του Νομού Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από την Τσάκωνη Καστοριάς. 
Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τον Σταυρό του Αγίου Μηνά, για την προσφορά του στην Εκκλησία, τόσο στο μέρος της καταγωγής του όσο και στην Μητρόπολη Νεαπόλεως που ανήκει εκκλησιαστικά και ο Δήμος Αμπελοκήπων, εξαίροντας παράλληλα το ήθος αλλά και την ευλάβεια που τον διακρίνει απέναντι στην Αγία μας Εκκλησία.
Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν στο προαύλιο της Εκκλησίας, οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα τα οποία ετοίμασαν οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσάκωνης.

imkastorias.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria