Καστοριά:Ανακαινίζεται πλήρως το κτίριο όπου στεγάζονται το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο

Αρχική » Διάφορα » Καστοριά:Ανακαινίζεται πλήρως το κτίριο όπου στεγάζονται το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο

Υπογράφτηκε την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση κτιρίου 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς» προϋπολογισμού 1.673.000 €.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου

όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία και ενίσχυση της θεμελίωσης. Πιο συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν όλα τα ξύλινα δάπεδα και θα κατασκευαστούν νέα από πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υγιεινής, θα τοποθετηθούν κουφώματα και θα γίνουν επιχρίσματα. Όλες οι ηλεκτρολογικές εργασίες θα γίνουν από την αρχή και θα λειτουργεί και δεύτερη είσοδος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για το παλιότερο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο της Καστοριάς και υπάρχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασής του. Μετά την παρέμβαση θα παραδοθούν δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο, μία αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφεία για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να λειτουργούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της εποχής μας».
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια