Ένα CESSNA στην Καστοριά - OlaDeka

Ένα CESSNA στην Καστοριά

Ένα CESSNA στην Καστοριά
Τις παλιές καλές ημέρες τις όχι τόσο μακρινές,του υπέροχου Ελληνικού στρατού, συνηθίζαμε να λέμε το γνωστό: ” να είσαι αδικαιολογήτως απών,είναι κακό, να είσαι στην ζωή αδικαιολογήτως  παρών είναι χείριστο!”.  Εμείς οι του ‘Αέροπου’,αυτό το καλοκαίρι φροντίσαμε και είμασταν δικαιολογημένα παρόντες στο κάλεσμα που μας υποχρέωνε ο σκοπός λειτουργίας της αερολέσχης μας και ο οποίος δεν είναι άλλος από τις πτήσεις, πράγμα και το οποίο

έπραξαμε.
Ο στενός πυρήνας στελεχών του ‘Αέροπου’ υπερέβην εαυτόν δουλεύοντας εντατικά, με μεθοδικότητα και επιμονή κατορθώνοντας τους στόχους που είχαμε θέσει με την έναρξη της αερολέσχης μας εδώ και ένα χρόνο με σημαντικότερο όλων την δημιουργία προυποθέσεων για έναρξη πτητικής δραστηριότητας.
Αυτό έγινε κατορθωτό και επιτέλους έκανε την εμφανισή του στο γαλανόλευκο φόντο της Καστοριάς μία γλυκιά και κομψή σιλουέτα, ενός μονοκινητήριου ελικοφόρου τεσσάρων θέσεων αεροσκάφους CESSNA-172, ελληνικού νηολογίου με κωδικό: SX-APV.
Συγκεκριμένα είχαμε την χαρά να το απολαύσουμε τα μέλη και οι φίλοι της λέσχης μας από τις 19 Αυγούστου μέχρι και τις 26 Αυγούστου.
Πρίν αναφερθούμε στην περιγραφή των πτήσεων που έλαβαν χώρα στο ώς άνω διάστημα και τις  διάφορες εντυπώσεις, θα ήταν χρήσιμο να πούμε δυό λόγια σχετικά με κάποια παράπονα και γκρίνιες που εξέφρασαν φίλοι της αερολέσχης για την κατ’αυτούς καθυστέρηση και σύντομη χρονική  διάρκεια παραμονής του πτητικού μέσου.
Το να βρεί κάποιος ένα αεροσκάφος που να είναι διαθέσιμο και να μεταβεί κάπου διενεργώντας  πτητική δραστηριότητα εκεί,μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι. Πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες νομικές και επιχειρησιακές αλλά και τεχνικές,να ελεγχθεί η αρτιότητα και η καταλληλότητα του πτητικού μέσου,η υλικοτεχνική υποδομή στον χώρο μετασταθμεύσεως,η συνεννόηση με τις εποπτεύουσες αρμόδιες υπηρεσίες,προμήθεια και παροχή καυσίμου και η λίστα δεν έχει τελειωμό χωρίς να ξεχνούμε το πιο ζωτικό: χρήμα.
Το οικονομικό κόστος, όπως έλεγαν και τα παλιά σταυρόλεξα είναι για γερούς λύτες!!
Κατ’αυτόν τον τρόπο λοιπόν απαντάται σε μεγάλο βαθμό όλη αυτή η ‘αργοπορία’  και η ολιγοήμερη παραμονή.
Πρίν συνεχίσουμε στο δια ταύτα,θα ήταν εξαιρετικά αγενές να μην ευχαριστήσουμε ολόθερμα τον άνθρωπο που μας βοήθησε και μεσολάβησε ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αεροσκάφος όταν όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες και πηγές εύρεσης είχαν ναυαγήσει και κανείς από αυτούς που αποτανθήκαμε δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ακούσει.
Ο καλός φίλος και συνάδελφος, δεν είναι άλλος από τον μέγιστο στην Ελληνική αεροπορική οικογένεια, Ηλία Μπόζνο. Και μόνο η αναφορά του ονοματός του σε μας τους νεότερους, προκαλεί δέος και απέραντο σεβασμό.
Επίσης θερμές ευχαριστίες στην αερολέσχη Σαντορίνης και στην οποία ανήκει και επιχειρεί το SX-APV για την διαθεσή του, παρόλη την αναγκαιότητα της παρουσίας του αεροσκάφους εκεί.
Το ταξίδι τώρα αυτό καθεαυτό, ερχομού στην Καστοριά ήταν μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για τους συμμετέχοντες και ξεκίνησε στίς 19/08 από την Πάχη Μεγάρων με κυβερνήτη τον γράφοντα το παρόν,συγκυβερνήτη  τον πολύ καλό φίλο, μέλος του’Αέροπου’ και αξιολογότατο συνάδελφο Σπυρόπουλο Πάνο και στα πίσω καθίσματα δίκην τιμώμενου προσώπου (αγγλιστί VIP) τον αντιπρόεδρο της αερολέσχης Γκολομπία Κων/νο.
Η πτήση κύλησε ανέμελα και ξεκούραστα στο μεγαλύτερο μέρος της, θαυμάζοντας όλοι μας τις ομορφιές της πολύπαθης πατρίδας μας που ακόμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την αγνότητα της ομορφιάς της συνεπικουρούμενη από την προστασία των Ελλήνων θεών που τόσο έχουν προικίσει αυτή την συστάδα βράχων που λέγεται Ελλάς.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα καθήκοντα που είχαμε επιμερίσει στον καθένα μας κατά την διάρκεια της πτήσης,ο αξιαγάπητος Γκολομπίας αγγαρεύθηκε εκτός του καθήκοντος της φωτογραφικής κάλυψης και με ένα έτερο ακόμη,αυτό της επιμελητείας των επιβατών και πληρώματος (!) ελλείψη αεροσυνοδού, μιάς και το συμβόλαιο παραχώρησης δεν προέβλεπε την ύπαρξη αιθέριας ύπαρξης προς εξυπηρέτησιν των επιβατών και πληρώματος καίτοι ζωηρώς και ομοφώνος συμφωνήσαμε!!!
( Ας είναι ) ειδάλως θα τραβήξουμε την προσοχή καμιάς φεμινιστικής οργάνωσης και θα δώσουμε τους απομείναντας οβολούς εις αστικάς αποζημιώσεις!!
Το δε διάστημα παραμονής του αεροσκάφους στην Καστοριά και οι διενεργηθείσες πτήσεις πέριξ αυτής, απετέλεσαν ομολογουμένως από τους φίλους και μέλη της αερολέσχης που έλαβαν το ”βάπτισμα του πυρός” και συμμετείχαν στην μαγεία που προσφέρει μια πτήση, επαναλαμβανόμενες πανδαισίες χρωμάτων και εικόνων που θα αφήσουν το στίγμα τους ανεξίτηλο για καιρό.
Ειδική παρουσίαση και καταχώρηση με συναρπαστικές φωτογραφίες θα γίνει από τον αντιπρόεδρο της αερολέσχης Γκολομπία Κων/νο σύντομα.
Η πτήση της επιστροφής 26/08 έλαβε χώρα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα καθώς αφήναμε την πανέμορφη νύμφη της αρχέγονης Μακεδονικής γής παίρνοντας μαζί μας τις εμπειρίες,εικόνες και παραστάσεις που ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα,καθώς επίσης την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής και τις υποσχέσεις που δώσαμε σε όλους αυτούς που αγαπούν την αεροπορική ιδέα και είναι πάρα πολλοί στην Καστοριά.
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της αερολέσχης εδώ και ένα χρόνο με αντικειμενικό σκοπό την προώθηση της αεροπορικής ιδέας και πνεύματος και την καθιέρωση πτητικής δραστηριότητας.
Το παραπάνω πείραμα ερχομού του αεροσκάφους, απέδειξε ότι όταν θέλουμε μπορούμε.
Η αρχή έγινε με βαρύ και πολύτιμο φορτίο την παρακαταθήκη των προηγούμενων από μας αεροπόρων της Καστοριάς και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την περαιτέρω βελτίωση και αξιοποίηση των όσων έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα από το μηδέν, χωρίς την βοήθεια κανενός και χωρίς τα φώτα της προβολής των τοπικών μέσων ενημέρωσης που ίσως τελικά και να το αξίζουμε χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε.
Βέβαια δεν διανοούμεθα καν να ελπίζουμε στην προσέγγιση τοπικών παραγόντων και φορέων.
Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε ούτε ψήφους προς άγραν,ούτε προβολή,ούτε προμήθειες,ή άλλως πώς είς την ”μαλλιαρήν” μίζες.
Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε δεν αποτιμάται σε κανένα ταμείο στο τέλος της ημέρας,ή στο πόσα τηλεφωνήματα υποστήριξης εκλογής συγκεντρώσαμε.
Αυτό που προσφέρουμε το γνωρίζουν καλά οι λίγοι εκλεκτοί μυημένοι,κάθε φορά που οι τροχοί εγκαταλείπουν το έδαφος αψηφώντας την βαρύτητα. Κάθε φορά εκεί ”πάνω” αντικρύζοντας  τις κορφές των αιώνιων βουνών και βλέποντας το αργόσυρτο σβήσιμο του ηλιοβασιλέματος βυθομετρώντας τους ψυχικούς μας κραδασμούς αναμειγμένους με το υπέροχο βρυχηθμό της προπέλας αγκομαχώντας να μας χαρίσει λίγες στιγμές ακόμα αεροδυναμικής μαγείας μακαρίζοντας τους Ολύμπιους θεούς για την ανείπωτη χαρά που μας δίνουν.
Τέλος, βαθιές ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο της άφιξης του αεροσκάφους και συνετέλεσαν με κάθε τρόπο και μέσο στο τελικό αποτέλεσμα και ειδικά στο προσωπικό του κρατικού αερολιμένα Καστοριάς ”Αριστοτέλης” για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση,την τάχιστη εξυπηρέτηση και την αμέριστη συμπαραστασή τους.

Υ.Γ
Οι πτήσεις που έλαβαν χώρα από την αερολέσχη μας με το παραπάνω αεροσκάφος για το διάστημα 19/08-26/08, αφιερώνονται στούς μαθητές των ελληνικών σχολείων της Κορυτσάς οι   οποίοι διάγουν βίο τραχύ δοκιμαζόμενοι από την αναλγησία και εγκατάλειψη του βαρβαρικού κρατιδίου  της χωματερής των και τάχα Αθηνών.
Εκ της διοικούσης
Δημήτριος Αγιασοφίτης
Kastoria AeroClub – Αερολέσχη ΄”Αερωπός” Καστοριάς
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria