ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Να αναζητηθούν ευθύνες στους αρμόδιους για την αδράνεια στο θέμα των Ρομά - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Να αναζητηθούν ευθύνες στους αρμόδιους για την αδράνεια στο θέμα των Ρομά

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Να αναζητηθούν ευθύνες στους αρμόδιους για την αδράνεια στο θέμα των Ρομά
Ένα από τα θέματα που απασχολούν για χρόνια την τοπική κοινωνία, δίχως να βρίσκει λύση αποτελεί η ύπαρξη καταυλισμού Ρομά στην περιοχή της κοινότητας Κολοκυνθούς.
Παρακινούμενοι από τα συνεχόμενα αιτήματα των κατοίκων – καθώς η πολιτεία παρέμενε αδρανής – για συμβιβαστική λύση η οποία θα μεριμνούσε για την δημιουργία καταυλισμού, που θα πληρούσε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης αλλά και

της ομαλής ένταξης του πληθυσμού των Ρομά, οι οποίοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες για δυο δεκαετίες, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε βασικές δομές, όπως ορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημιουργώντας προβλήματα στην συμβίωση τους με τις όμορες κοινότητες, αποφασίσαμε πριν περίπου δυο μήνες να αναλάβουμε δράση.

Έτσι λοιπόν στις 11/6/2013 καλέσαμε σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συντονιστούν και να αναλάβουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις για ενέργειες ώστε να γίνει η αρχή για επίλυση του προβλήματος.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος:
Ο αντιπεριφερειάρχης,Δημήτριος Σαββόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, Θωμάς Νέστορας, αντιπροσωπεία κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Κολοκυνθούς και των Ρομά της περιοχής.
Συζητήθηκε η συμβίωση των Ρομά με τους άλλους κατοίκους της περιοχής και η δυνατότητα εξεύρεσης μόνιμου χώρου μετεγκατάστασής τους, με τη συγκατάθεση τόσο των Ρομά, όσο και των κατοίκων των όμορων κοινοτήτων.
Έπειτα από την πρώτη φάση της πρωτοβουλίας μας και ενδελεχή έρευνα για σχετικά προγράμματα και δυνατότητες δράσης από πλευράς της πολιτείας κατατέθηκε η ακόλουθη ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία στις 24/7/2013http://syrizakastorias.blogspot.gr/2013/07/erotisi-roma.html
Τις τελευταίες μέρες υπήρξε ένα “μπαράζ” δηλώσεων από πλευράς ιθυνόντων του δήμου, σε τοπικά μέσα, τα οποία εμφανίζουν την αρμόδια επιτροπή του δήμου να εργάζεται πυρετωδώς για ανεύρεση λύσης τα τελευταία χρόνια και να παρουσιάζονται τετελεσμένες αποφάσεις, ΧΩΡΙΣ την απαιτούμενη συναίνεση, όπως είχε συμφωνηθεί στην προαναφερόμενη διαβούλευση.
Αποκορύφωμα αποτέλεσαν δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Παρχαρίδη, ο οποίος καλεί την εισαγγελέα να επέμβει για την διάλυση του καταυλισμού.
Ελπίζουμε πως η παραπάνω ενέργεια, καθώς και οι εκφρασμένες απόψεις ορισμένων, οι  οποίες διολισθαίνουν σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές και  έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την υπεύθυνη στάση των κατοίκων της Κολοκυνθούς και των όσων είχαν συμφωνηθεί στην προαναφερόμενη συνάντηση, δεν είναι σε γνώση του δημάρχου κ. Χατζησυμεωνίδη και πως ο ίδιος παραμένει αρωγός στην συντονισμένη προσπάθεια μας για εξεύρεση συναινετικής ύλης.
Τέλος τονίζουμε προς τον κ. Παρχαρίδη πως εάν έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας θα ήταν για να αναζητήσει ευθύνες για όσους αρμόδιους δεν έχουν πράξει τα αναμενόμενα χρόνια τώρα…
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria