"Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα...". - OlaDeka

“Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα…”.

"Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα...".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΕΙΟΡΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Ομιλία με…νοήματα στον Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης
Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ημέρα της Υψώσεως του Σταυρού, που είναι ημέρα νηστείας και προσευχής, αλλά και στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού μας, ο οποίος θα προηγηθεί την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.

Και συνέχισε ο Επίσκοπός λέγοντας, πως “όταν ζητάμε τη βοήθεια του Σταυρού, ζητάμε τη βοήθεια του Χριστού. Αλλά εμείς υψώσαμε τείχος στο Θεό και δεν ζητάμε το έλεός του. Κάνουμε ότι θέλουν οι άνθρωποι και όχι ότι θέλει ο Χριστός μας”.

Και αναφερόμενος στην τραγωδία της πατρίδος μας είπε : “Στην εποχή μας, που είναι η εποχή της αμαρτίας, της αποστασίας και της αθεΐας, συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ας αλλάξουμε δρόμο και ας γίνουμε σταυροφόροι του Χριστού, δηλαδή μαθητές Του”.
Το…”καρφί” είναι προφανές πως προοριζόταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχei δηλώσει άθεος…
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τέλος ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός του Χριστού να προπορεύεται στη ζωή του καθενός και να φωτίζει την πορεία μας.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού, εψάλλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρού του Χριστού και Θεού μας και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς λάβαμε το παρακάτω μήνυμα αναφορικά με σημερινό δημοσιεύμα μας για όσα σημείωσε στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Καστοριάς:

Αγαπητοί συντελεστές του ”Αγιορειτικού Βήματος”

Σας αποστέλλουμε αυτό το μήνυμα ως διευκρινιστικό στην ανάρτηση της ιστοσελίδος σας που τιτλοφορείται ως εξής : “Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα…”.
Ενημερώνουμε εσάς και τους πολυάριθμους αναγνώστες σας, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στα κηρύγματά του, ποτέ δεν πολιτικολογεί και ποτέ δεν αναφέρεται σε πρόσωπα παρά μόνο σε καταστάσεις. Η Εκκλησία δεν μιλάει ονομαστικά αλλά αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν και που δεν βρίσκονται στη ζωογόνο παράδοσή μας.
Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί άμεσα η ερμηνευτική αυτή παρέμβαση στη συνέχεια του δικού σας σχολιασμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Σχόλιο ΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄
Όταν ο Σεβασμιώτατος Καστοριάς αναφέρεται σε πρόσωπα που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να μας κυβερνήσουν ποιούς εννοεί; Προφανώς είναι ο κ. Τσίπρας που και δήλωσε άθεος και όπως φαίνεται θα κυβερνήσει τη χώρα. Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε ο αξιοσέβαστος Ιεράρχης της Εκκλησίας.
Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria