Ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, των γεύσεων και των παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, των γεύσεων και των παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, των γεύσεων και των παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, των γεύσεων και των παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν οι τοπικοί οινοπαραγωγοί, οι παραγωγοί εδεσμάτων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και το ξενοδοχείο Παντελίδη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η προβολή

του οινολογικού καιγαστρονομικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης και η ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο κρασί και σε όλα τα τοπικά προϊόντα που μπορεί να το συνοδεύουν (τυριάαλλαντικάπιπεριές, κριτσίνια), όπως και σε εδέσματα της τοπικής κουζίνας, μαγειρεμένα από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά σχεδόν όλων των οινοποιείων της Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από τοΑμύνταιο (Κτήμα Άλφα, Κυρ Γιάννη, Κτήμα Καρανίκα, Οινοποιείο Βεγορίτις, Ε.Α.Σ. Αμύνταιου), το Βελβεντό (Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Ζανδέ), τη Σιάτιστα(Δύο Φίλοι, Οινοποιία Διαμαντή, Οινοποιείο Νάκου), την Κοζάνη (Belias Wines) και την Καστοριά (Κτήμα Στεργίου και Κτήμα Μάγγελ). Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πιπεριές, τυριά, αλλαντικά και κριτσίνια από ντόπιους παραγωγούς, καθώς και φαγητά μαγειρεμένα από τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κτήμα Παντελίδη, που βρίσκεται στο 4ο χλμ Πτολεμαΐδας-Φλώρινας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 24630 53300.
Η σελίδα της εκδήλωσης είναι: https://www.facebook.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria