ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Οι Λειτουργοί Μέσης Εκπαίδευσης Καστοριάς καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγερή δολοφονία του συνανθρώπου μας Παύλου Φύσσα από το μαύρο χέρι του ειδεχθούς φασισμού. Καταγγέλλουμε επίσης τη δίωξη του συντονιστή της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αθηναίων Πέτρου Κωνσταντίνου, διότι εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του σε χειρισμούς

της ΕΛ.ΑΣ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και των τροϊκανών εντολέων της, που κατακρεουργεί τη δημοκρατία και την κοινωνία, δημιουργεί τις καταλληλότερες συνθήκες για την εμφάνιση αποτροπιαστικών πράξεων και αναίτιων διώξεων εκφοβισμού. Το τραγικό έλλειμμα παιδείας και η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, που απεργάζονται οι διαχειριστές της «σωτηρίας» μας με τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, τρέφουν το εγκληματικό προσωπείο του νεοναζισμού και της κοινωνίας της φοβικής σιωπής.
Μοναδικό ανάχωμα στην αποκρουστική αυτή κοινωνική έκπτωση είναι ο αγώνας για την καλλιέργεια και τη μόρφωση των παιδιών μας. Ο εμβολιασμός τους με ισχυρά αντανακλαστικά ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον αταλάντευτο αγώνα ενάντια στην απαξίωση της παιδείας. 
Ο φασισμός φανερώνει τους σπασμούς μιας ετοιμοθάνατης καταρρακωμένης κοινωνίας. Ας συντελέσουμε πάση θυσία ενωμένοι στη μορφωτική και δημοκρατική της ανάνηψη.

ΕΛΜΕ Καστοριάς
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria