ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - OlaDeka

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΑΚΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ?

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Δεν είναι χιούμορ!Η περιφέρεια ανακοίνωσε τα επιτρεπόμενα καύσιμα! Δηλαδή αν πεθαίνεις απ το κρύο, σκέψου πρώτα, επιτρέπεται να κάψεις ότι βρεις? Όχι βέεβαιαα! Ρώτα πρώτα τον Δακή! 
Από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι από τις 9-11-2011 με την αρίθμ. πρωτ. οικ.189533/2011 (ΦΕΚ

2654/Β/9-11-11) Υπουργική Απόφαση, τα επιτρεπόμενα καύσιμα στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης και τοπικής θέρμανσης (σόμπες-τζάκια) κτιρίων που χρησιμοποιούνται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού ή άλλους παρεμφερείς με τα προηγούμενα σκοπούς καθώς και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης χώρων εργασίας βιομηχανικών ή βιοτεχνικών ή εμπορικών μονάδων, εφόσον πρόκειται για ιδιαίτερες εστίες καύσης, αποκλειστικά για τη θέρμανση των χώρων αυτών, είναι τα εξής:

Πετρέλαιο θέρμανσης
Αέρια καύσιμα  των εκάστοτε νόμιμων τύπων προδιαγραφών και 
Τα καύσιμα στερεής βιομάζας (pellets, πυρηνόξυλο, woodchips, καυσόξυλα, όπως ορίζονται στο Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14961-1).
Η χρήση βαρέως πετρελαίου (μαζούτ) στις παραπάνω εγκαταστάσεις θέρμανσης καταργείται σε ολόκληρη την Χώρα.
Επίσης, στα τζάκια, σόμπες και οποιαδήποτε εγκατάσταση θέρμανσης απαγορεύεται η χρήση  ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων.
Tέλος σας ενημερώνουμε ότι κάθε άλλης μορφής καύσιμο-υλικό που δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπόμενα καύσιμα της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης που περιγράφονται παραπάνω. 
Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria