Κλίμα ευφορίας στο “στρατόπεδο” της Καστοριάς (ρεπορτάζ – δηλώσεις) - OlaDeka

Κλίμα ευφορίας στο “στρατόπεδο” της Καστοριάς (ρεπορτάζ – δηλώσεις)

Κλίμα ευφορίας στο “στρατόπεδο” της Καστοριάς (ρεπορτάζ – δηλώσεις)
   Του Παναγιώτη Βρουσουκίδη
Κλίμα ευφορίας επικρατεί στο “στρατόπεδο” της Καστοριάς και με τη λήξη του παιχνιδιού για το θεσμό του Κυπέλλου κόντρα στην Δόξα Κρανούλας με το εμφατικό και δίκαιο 4-0!
Μάλιστα η υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών είχε αντίκρυσμα, διότι ο φίλαθλος κόσμος

της Καστοριάς αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους σε αυτό το “μαραθώνιο” της Γ’ Εθνικής.

Βέβαια στόχος των παικτών, του τεχνικού τιμ, αλλά και των ιθυνόντων είναι ο κόσμος της Καστοριάς να γίνει περισσότερος από 300 και να φθάσει και γιατί όχι τα 1.000 άτομα (και ακόμα παραπάνω).
Να ζήσουμε ξανά όλοι μαζί παλιές καλές στιγμές, που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μας. Ο κόσμος είναι σκληρός και επιφυλακτικός και αυτό το γνωρίζουν άπαντες μέσα στον σύλλογο, ωστόσο γνωρίζει ότι με τα αποτελέσματα θα επιστρέψει και να “αγκαλιάσει” αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από υγιείς ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για το καλό της ιστορικής Καστοριάς.
Αξίζουν πολλά εύσημα σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Άμυνα, κέντρο επίθεση – κύρια – στο δεύτερο ημίχρονο δούλεψε ρολόι και τα τέσσερα τέρματα θα μπορούσαν κάλλιστα να εκτοξευθούν και να έχουμε ένα τελικό σκορ 6-0. Παναγιωτίδης – Αναγνωστόπουλος ήταν “κέρβεροι” στην άμυνα. Κεφάλας και Βελλίδης “δάγκωναν” στο κέντρο και βοηθούσαν και επιθετικά.
Μίμης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Στάθης Αλεξανδρίδης πρόσφεραν θέαμα και “πάτησαν γκάζι”, ειδικά στο δεύτερο μέρος, που έκαναν ότι ήθελαν την χάρτινη άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων.
Ειδικά ο γκολτζής των “ερυθροκίτρινων” έδωσε πολλές μάχες με τον υψηλόσωμο αμυντικό, Διαμάντη, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μην γίνεται επικίνδυνος στην εστία του Λόλα.
Μάλιστα εδώ πρέπει να τονισθεί ότι η τεράστια κλάση του Σαββίδη, που αν και έφθασε τα 39 δείχνει ότι ξέρει καντάρια μπάλα. Η μπαλιά που βγάζει στο τρίτο γκολ είναι όλα τα… λεφτά στον Στάθη Αλεξανδρίδη, που δίνει “πάρε βάλε” μετά στον Παπαδόπουλο.
Σε γενικές γραμμές η Καστοριά έκανε ένα μεστό παιχνίδι, αφήνοντας πολύ καλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. Παράλληλα με τις προσθήκες των Μάρκο Γιόσιτς, Αλέκου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Τσαμασλίδη, Κόστα Ποπζαβίροφ και του Γιώργου Σουμέλα η ομάδα θα ανέβει επίπεδο και θα προσθέσει περισσότερη ποιότητα σε καίριες θέσεις.
Να αναφερθεί ότι άλλη μια πολύτιμη λύση είναι και ο Αναστάσιος Τούλιος, ο οποίος απέδειξε σε προπονήσεις και φιλικά ότι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο. Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει πρόβλημα στον λαγονοψοϊτη, αλλά όταν είναι πλήρως έτοιμος θα καταθέσει τα διαπιστευτήρια του μέσα στο χορτάρι.
-Ο Πασχάλης Δημητρίου, μετά τον αγώνα βρέθηκε στα αποδυτήρια και έδωσε τα εύσημα σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα πρέπει να τονισθεί ότι φρεσκάδα έδωσαν οι Πλούταρχος Κουρτίδης, Χρήστος Γανόλης, ενώ ο Πέτρος Τερέζιου μπήκε αργά, όταν όλα είχαν κριθεί, χωρίς να έχει τον χρόνο να προσφέρει ουσιαστικά.
-Ρεπό σήμερα για να ξεκουραστούν οι “πολεμιστές”, οι οποίοι θα φορτίσουν μπαταρίες και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τον αγώνα στα Γρεβενά για την πρεμιέρα απέναντι στον Πυρσό.
-Η Καστοριά δεν ασχολείται με κακεντρεχή σχόλια τα οποία ειπώθηκαν, ότι και καλά αγωνιζόταν με το… χωριό (σ.σ. Δόξα Κρανούλας). Αυτό το χωριό, όπως το αποκάλεσαν ορισμένοι, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Γ’ Εθνική. Όπερ σημαίνει ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη νίκη, διότι οι ποδοσφαιριστές ίδρωσαν για να έρθει η πρόκριση.
-Για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου οι “γουναράδες” θα αναμετρηθούν με τον Καμπανιακό. Η ομάδα της Χαλάστρας πέρασε από την έδρα του Κάστορα με σκορ 0-1, χάρη στο γκολ του Προβατίδη. Η Καστοριά θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη στις 13 Οκτωβρίου, στη Χαλάστρα με μοναδικό στόχο την πρόκριση. Αν κερδίσει θα βρει μπροστά της μια εκ των Κοζάνη ή Οδυσσέα Κορδελιού!
-Στόχος φυσικά είναι να πρωταγωνιστήσει και στις δύο διοργανώσεις. Αυτό ζήτησε και ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Ουσταμπασίδης με τους ποδοσφαιριστές να συμφωνούν. Βαριά φανέλα και ιστορία δεν ξεγράφονται έτσι…..
Δηλώσεις του προπονητή της Καστοριάς, Πασχάλη Δημητρίου, μετά την λήξη του παιχνιδιού της Καστοριάς  με την Δόξα Κρανούλας, όπου οι “γουναράδες” επικράτησαν με το εμφατικό 4-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Γ΄Εθνικής-Ερασιτεχνικής.  Επίσης δηλώσεις έκαναν και οι ποδοσφαιριστές Θέμης Βελλίδης και Γιώργος Κεφάλας 
     
 Ο Πασχάλης Δημητρίου

 Πασχάλης Δημητρίου:  “Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για εμάς και μας ανεβάζει την ψυχολογία, την δύναμη και τη διάθεση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών. Στο α’ ημίχρονο, νομίζω, ότι μπήκαμε δυνατά, πετύχαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ, και δημιουργήσαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε άλλο ένα τέρμα. Δεν βγήκαν τα όσα δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά το ευτύχημα ήταν ότι ο αντίπαλος δεν μας απείλησε ουσιαστικά. Στο β’ ημίχρονο τα δύο γρήγορα τέρματα μας “έλυσαν τα πόδια”, διώξαμε το άγχος που είχαμε και θεωρώ ότι, από εκεί και πέρα, αγωνιστήκαμε ελεύθερα και κάναμε το παιχνίδι μας. Βέβαια είχαμε και βασικές απουσίες, αλλά το μυαλό μας, πλέον, είναι στο πρωτάθλημα και πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε και να ετοιμαστούμε για το ματς στα Γρεβενά. Αυτό που απομένει είναι να δουλέψουμε περισσότερο και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, τον οποίο και τον ευχαριστούμε, να πω σε αυτό το σημείο. Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι και στους δύο θεσμούς να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα παίξουμε μάλιστα αποκλειστικά για τη νίκη και για τίποτα παραπάνω”.

            Δηλώσεις, μετά το παιχνίδι, έκαναν, από πλευράς γηπεδούχων, οι ποδοσφαιριστές Θέμης Βελλίδης και Γιώργος Κεφάλας, που είπαν τα εξής:
         
  Ο Θέμης Βελλίδης
               

 Θέμης Βελλίδης: “Σίγουρα ήταν μια πολύ καλή αρχή για την ομάδα μας. Το θέλαμε πολύ, να ξεκινήσουμε με το… δεξί τις υποχρεώσεις. Όλα τα παιδιά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος, αν και είχαμε ορισμένα κενά. Ωστόσο, πιστεύω, ότι η δουλειά που κάναμε βγήκε μέσα στο χορτάρι και ανταμειφθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, πετυχώντας την πρόκριση.Στο β’ ημίχρονο, πάντως, βγήκαμε αποφασισμένοι, να δώσουμε ένα τέλος στην πρόκριση και έτσι έγινε. Βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και έφυγε αμέσως από πάνω μας το άγχος. Στόχος μας τώρα είναι να προετοιμασούμε κατάλληλα και να πάμε μέσα στα Γρεβενά και να κερδίσουμε τον Πυρσό”.

           
  Ο Γιώργος Κεφάλας


            Γιώργος Κεφάλας: “Κλειδί ήταν το γρήγορο γκολ που βάλαμε μόλις στο 3′ λεπτό και αμέσως στο β’ ημίχρονο (46′ λεπτό) με το γκολ του Αλεξανδρίδη.Το έργο μας, με αυτά τα δύο τέρματα, έγινε πιο εύκολο και ένα δύσκολο ματς με την Κρανούλα έγινε πιο απλό. Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και μάλιστα με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Βέβαια άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα. Δεν πτοηθήκαμε από τα παιχνίδι με τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Βάλαμε κάτω το κεφάλι και με πείσμα και θέληση αυτή τη στιγμή, γευόμαστε το νέκταρ της επιτυχίας. Πλέον είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε στην πρεμιέρα τον Πυρσό. Έχουμε καλή ψυχολογία σαν Καστοριά και στα Γρεβενά, πάμε να τα δώσουμε όλα, για να ικανοποιήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και ύστερα τον κόσμο”.
kastoria-fc  Γιώργος Κεφάλας: “Κλειδί ήταν το γρήγορο γκολ που βάλαμε μόλις στο 3′ λεπτό και αμέσως στο β’ ημίχρονο (46′ λεπτό) με το γκολ του Αλεξανδρίδη.Το έργο μας, με αυτά τα δύο τέρματα, έγινε πιο εύκολο και ένα δύσκολο ματς με την Κρανούλα έγινε πιο απλό. Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και μάλιστα με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Βέβαια άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα. Δεν πτοηθήκαμε από τα παιχνίδι με τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Βάλαμε κάτω το κεφάλι και με πείσμα και θέληση αυτή τη στιγμή, γευόμαστε το νέκταρ της επιτυχίας. Πλέον είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε στην πρεμιέρα τον Πυρσό. Έχουμε καλή ψυχολογία σαν Καστοριά και στα Γρεβενά, πάμε να τα δώσουμε όλα, για να ικανοποιήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και ύστερα τον κόσμο”.
kastoria-fc
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria