Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο

Αρχική » Διάφορα » Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο

Απεργία σε γυμνάσια και λύκεια σήμερα και αύριο

Δεν «πέρασε» η πρόταση για πενθήμερη – Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις

Απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι καθηγητές ενώ οι δάσκαλοι έχουν κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην πολύωρη Γενική Συνέλευση (ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Παρασκευής κι έληξε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα) που πραγματοποίησαν στην Αθήνα δεν υιοθέτησαν την πρόταση για πενθήμερη απεργία , αλλά αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία για σήμερα και την Τρίτη. Τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν και πάλι στην Αθήνα για να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων

Επίσης, συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα οι Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων με το Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια