Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης - OlaDeka

Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης

Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης

 Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Λεύκης για την χρονιά 2013-14! Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο Σάββατο, 07/09/2013 η ομάδα μας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του
Χιονάτου, και με το επιβλητικό 4-0 να περάσει στην φάση των 8 για το κύπελλο της ΕΠΣ Καστοριάς. Παρόμοια, εχθές το απόγευμα, η κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, ομάδα των Λακωμμάτων, υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΣ Λεύκης και η ομάδα μας δραπέτευσε με το διπλό (τελικό σκορ 1-2) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος .

Να σημειωθεί ότι πριν από τον αγώνα του κυπέλλου, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός υπέρ όλων των ποδοσφαιριστών, φροντιστών και διοικούντων, καθώς και των αγωνιστικών χώρων και λοιπών εγκαταστάσεων. Εφέτος, η τελετή είχε ιδιαίτερο νόημα και επιπρόσθετη συγκίνηση μιας και τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και κατάγεται από το χωριό μας.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ξεκίνησε ο νοκ-άουτ αγώνας για τον θεσμό του κυπέλλου με αντίπαλο την ομάδα του Χιονάτου. Οι δυο ομάδες ήταν γνώριμες αγωνιστικά, αφού αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία και τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλες, και σχεδόν ισοδύναμες αφού το Χιονάτο συνήθως τερματίζει στην γενική κατάταξη 1-2 θέσεις χαμηλότερα από την ομάδα μας.

Η ίδια δυναμικότητα, ο χαρακτήρας του άμεσου αποκλεισμού, καθώς και η σημασία που αποφάσισε να δώσει η διοίκηση του ΠΑΣ Λεύκης εφέτος στον θεσμό του κυπέλλου προμήνυαν ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι. Ωστόσο, η δύναμη της έδρας από την μια και η αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας μας από την άλλη, μετέτρεψαν τον αγώνα σε μια εύκολη και χωρίς άγχος αναμέτρηση. Πέρα από την επίτευξη των 4 τερμάτων (Μπουρινάρης, Περσίδης 2, Δήμας) και το μηδέν παθητικό, θετική ήταν και η αγωνιστική εικόνα που επέδειξαν οι νέες μεταγραφές της ομάδος μας.

Εχθές το απόγευμα στα Λακώμματα, ο αγώνας με την τοπική ομάδα δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα τον περιμέναμε. Προβλήματα κυρίως στο κέντρο του κορμού της ομάδος, τόσο σε ανασταλτικό όσο και δημιουργικό ρόλο, αλλά και μια διάχυτη αδυναμία συνεννόησης και αλληλοκάλυψης ανάμεσα στις γραμμές μας, έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλο ομάδα να προηγηθεί σε μια φάση, όπου παρά τα αρχικά παράπονα, δεν φαίνεται να υπήρχε θέμα οφ-σάιντ στο ξεκίνημα της. Η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν αρκετά πιο άσχημη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αν ο τερματοφύλακας μας, Άκης Τσούκας δεν απέκρουε στο 43’, με καταπληκτικό τρόπο, το πέναλτι (σωστή υπόδειξη) στο οποίο είχε υποπέσει νωρίτερα ο αρχηγός και καλύτερος παίχτης της ομάδος μας μέχρι εκείνο το σημείο, Δημήτρης Τσώνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ανέβηκε ποιοτικά σε όλες τις γραμμές της. Την μεγάλη διαφορά έκανε ο απεγκλωβισμός του Ηλία Δήμα, ο οποίος σε καθαρά επιτελικό χαρακτήρα ξεκλείδωσε την δυσκολία ανάπτυξης της ομάδας μας και μαζί με τα υπόλοιπα χαφ κατάφεραν και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, προσφέροντας μάλιστα και πάρα πολύ ωραίο θέαμα. Το αυτογκόλ της ισοφάρισης (Μπάτζιος) μετά από έξοχη ενέργεια του νέο-αποκτηθέντα και πολύ έμπειρου Δημήτρη Μπουρινάρη έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές μας, και το δεύτερο γκολ από τον πάντα αξιόπιστο και αθόρυβο εργάτη Ορέστη Περσίδη, μέσα σε μια πλειάδα άλλων χαμένων ευκαιριών, ήταν αρκετό για να προσφέρει το πρώτο τρίποντο για την ομάδα μας.

Στα θετικά, δεν θα ξεχάσουμε την άριστη συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων της διοίκησης της ομάδας των Λακωμμάτων, για την οποία τους ευχαριστούμε και υποσχόμεθα να ανταποδώσουμε το ίδιο. Στα αρνητικά, θέλουμε να ξεχάσουμε, διορθώνοντας τα βέβαια με όποιο τίμημα και να υπάρξει, την πολύ άσχημη εικόνα των παρεξηγήσεων και διαξιφισμών ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές μας, τόσο κατά την διάρκεια, αλλά ακόμα χειρότερα και μετά την λήξη του αγώνα.

Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης

Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης

Με το δεξί σε κύπελλο και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο ΠΑΣ Λεύκης
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria