Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε επιτέλους η εκπόνηση της μελέτης του “Φράγματος Διποταμίας” - OlaDeka

Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε επιτέλους η εκπόνηση της μελέτης του “Φράγματος Διποταμίας”

Δήμος Νεστορίου: Ξεκίνησε επιτέλους η εκπόνηση της μελέτης του “Φράγματος Διποταμίας”
Μετά από μεγάλες παλινωδίες λόγω δικαστικών εμπλοκών, ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες στη Διποταμία Καστοριάς, οι εργασίες της εκπόνησης της μελέτης του φράγματος
Εκπρόσωποι της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου μαζί με την μελετητική εταιρία ήρθαν στη Διποταμία, όπου πήραν και τα πρώτα υφιστάμενα στοιχεία καθώς επίσης και

τις τυπομελέτες που υπήρχαν ήδη στο δημαρχείο, οι οποίες και είχαν εκπονηθεί παλιότερα.

Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του σημαντικού αυτού έργου, με προϋπολογισμό 9.000.000 περίπου ευρώ συν 850.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της μελέτης, θα αρδεύσει περίπου 4.000 στρέμματα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο σύμφωνα με τους μελετητές, να μετακινήσουν τη θέση του φράγματος λίγο πιο κάτω, ώστε να πιάσουν και τα δύο ρέματα με σκοπό να αυξήσουν την ποσότητα του νερού για να αρδεύσουν περισσότερες χιλιάδες στρέμματα.
Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι 16 μήνες, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και οι άδειες, όπως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα γίνει και η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αξίζει να τονιστεί  ότι έχει εγκριθεί ως μελέτη κατασκευής και  δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι τελειώνει το ΕΣΠΑ, καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μέχρις ότου ολοκληρωθεί. Παράλληλα, για το 2014 ξεκινάει και το νέο πρόγραμμα, το ΣΕΣ Σύμφωνό Εταιρικής Σχέσης.
Σημαντική και ουσιαστική για την περιοχή χαρακτήρισε την κατασκευή του αξιόλογου αυτού έργου ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα προσδώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία όλης της δημοτικής ενότητας ακριτών, καθώς θα αρδεύσει εκτάσεις και της Διποταμίας αλλά και των Κομνινάδων. Παράλληλα, θα παρέχει τη δυνατότητα σε πιο δυναμικές μορφές καλλιέργειας, καθώς επίσης και αύξηση της απασχόλησης των αγροτών της περιοχής και το πιο σημαντικό θα δημιουργήσει κίνητρα και προϋποθέσεις, όχι απλά να παραμείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους αλλά να έρθουν και άλλοι οι οποίοι έχουν φύγει, προκειμένου να ενισχυθούν και πληθυσμιακά οι περιοχές».
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria