ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ! - OlaDeka

ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ!

ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ ΓΚΑΦΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ!

Στην… παλιά δοκιμασμένη συνταγή της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, που δεν θα συνδέεται με τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη παταγώδη αποτυχία του περσινού συστήματος. Όπως σημειώνουν, πάντως, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με το νέο σύστημα είναι προφανές ότι το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο, καθώς θα το εισπράξουν όλοι οι δικαιούχοι και δεν θα εξαρτάται από το ύψος της κατανάλωσης καυσίμου, δεδομένο που φαίνεται να προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο.

Η αποτυχία του περσινού συστήματος οφείλεται στο ότι για να πάρουν οι δικαιούχοι το επίδομα έπρεπε πρώτα να αγοράσουν το ακριβότερο κατά 35% πετρέλαιο θέρμανσης και να καταχωρήσουν τα σχετικά τιμολόγια στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ, το οποίο αφού έκανε τις αναγκαίες διασταυρώσεις με τα στοιχεία που έπρεπε να καταχωρήσουν και οι έμποροι καυσίμων, πίστωνε το επίδομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Κι επειδή είναι προφανές ότι ο οικονομικά αδύναμος δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο, το αποτέλεσμα ήταν ότι καταβλήθηκαν ούτε 80 εκατ. ευρώ από το διαθέσιμο κονδύλι των 279 εκατ. ευρώ!

Με αυτό το δεδομένο κι έχοντας καταγράψει απώλειες ΦΠΑ περίπου 300 εκατ. ευρώ από τη μειωμένη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επαναφορά- με προσαρμογές- του συστήματος που ίσχυσε προ ετών για τη καταβολή επιδόματος θέρμανσης και όχι πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, με βάση κριτήρια που θα αφορούν στο εισόδημα, στο ύψος της ακίνητης περιουσίας, στην επιφάνεια του ακινήτου και στη τοποθεσία του (θα ισχύσουν γεωγραφικές ζώνες), οι δικαιούχοι θα εισπράξουν είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις (Νοέμβριο και Φεβρουάριο) επίδομα, που δεν θα εξαρτάται από τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria