ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Απαντηση για τις αποζημιωσεις στα φασολια - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Απαντηση για τις αποζημιωσεις στα φασολια

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Απαντηση για τις αποζημιωσεις στα φασολια
Λάβαμε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο σε Αναφορά μας  για τις αποζημιώσεις των φασουλοπαραγωγών από τον περσινό καύσωνα.
Η Αναφορά μας έγινε  μετά από την κοινοποίηση  σχετικών εγγράφων του Δημάρχου Αργους Ορεστικου (και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καστοριάς στην συνέχεια).
Μπορείτε να  διαβάσετε  την απάντηση ολόκληρη εδώ:

Ουσιαστικά αναφέρει πως όσοι παραγωγοί έχουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ το προϊόν τους μπορούν ακόμη και τώρα καταθέτοντας την σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία να αποζημιωθούν ( πρόσθετα κατά  30%).
Εδω όμως προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα για όσους ενώ καλλιεργούν φασόλια εντός της Π.Γ.Ε δεν έχουν λάβει πιστοποίηση οπότε  (υποθέτει το Υπουργείο) δεν είναι δικαιούχοι της επιπλέον αποζημίωσης.
Η αποζημίωση ωστόσο «…αφορά την καλλιέργεια και όχι την εμπορία. Όλοι όσοι καλλιεργούν φασόλια ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΓΕ, εντός της ζώνης …θα έπρεπε να είναι αυτοδίκαιοι δικαιούχοι  του συμπληρωματικού βοηθήματος.»(από το  κοινοποιημένο έγγραφο του Δημάρχου Αργους Ορεστικου), που συμφωνούμε απόλυτα.
Να συμπεριληφθούν   δικαιωματικά λοιπόν όλοι οι καλλιεργητές στην πρόσθετη αποζημίωση   και ίσως  άμεσα η  Αντιπεριφέρεια και η  AGROKA να  επεξεργαστούν ένα τρόπο ώστε  να επιβεβαιωθεί  για ολους τους παραγωγούς αυτής της περιόδου η καλλιέργεια  εντός ζώνης Π.Γ.Ε..
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria