Ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας – Διέλευση και από την Καστοριά - OlaDeka

Ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας – Διέλευση και από την Καστοριά

Ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας – Διέλευση και από την Καστοριά
Στις 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία θα ξεκινήσει το ταξίδι της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μεταφέρει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας, θα φτάσει στο Διάστημα και θα επιστρέψει στο Σότσι της Ρωσίας, για να φωτίσει τη διοργάνωση του 2013. Θα είναι το μεγαλύτερο ταξίδι Ολυμπιακής Φλόγας.
Οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ολοκλήρωσαν την προετοιμασία και μένει να…

υπακούσει ο θεός του ήλιου, Απόλλων, στην έκκληση της πρωθιέρειας για να ανάψει ο βωμός. Μπορεί το ταξίδι της Φλόγας του Σότσι να είναι το μεγαλύτερο, σε ό,τι αφορά όμως την ελληνική διαδρομή, θα είναι το μικρότερο.

Οι διοργανωτές έστειλαν ελάχιστες δάδες και στολές. «Η λαμπαδηδρομία θα είναι μικρότερη των προηγούμενων, λόγω των περιορισμένων στολών και δαδών που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Σότσι. Θα καλύψει 2.000 χιλιόμετρα στην Ελλάδα. Το ιερό φως θα μεταφέρουν 250 λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Γιάννης Καρράς.
Στην τελετή αφής θα παραστεί και ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τα χέρια του 19χρονου χιονοδρόμου Γιάννη Αντωνίου. Θα περάσει από Ηλιδα, Πύργο, Τρίπολη, Καλάβρυτα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Νάουσα, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δελφούς, Αράχωβα, Λιβαδειά, Ακρόπολη και στις 5/10 θα παραδοθεί, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στους Ρώσους.
Τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας καλύφθηκαν από προσφορές δήμων και ιδιωτών, ενώ από τη Ρωσία για τις τελετές θα έρθουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Κόζακ.
– Μήνυση κατά του προέδρου της παγοδρομίας, Δημήτρη Περάκη, θα καταθέσει η ΕΟΕ. Ο κ. Περάκης φέρεται ότι πήρε περίπου 9.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για προετοιμασία των αθλητών από τη ΔΟΕ.
kathimerini.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria