Καστοριά – Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών: ”Ασπίδα” προστασίας για τους ληξιπρόθεσμους δανειολήπτες - OlaDeka

Καστοριά – Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών: ”Ασπίδα” προστασίας για τους ληξιπρόθεσμους δανειολήπτες

Καστοριά – Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών: ”Ασπίδα” προστασίας για τους ληξιπρόθεσμους δανειολήπτες
Το φόβο της εκδίωξης από το σπίτι τους βιώνουν χιλιάδες Έλληνες, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να άρει την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε δανειολήπτες που χαρακτηρίζονται

ληξιπρόθεσμοι.

Ήδη, άλλωστε, πολλές υποθέσεις πλειστηριασμών έχουν «παγώσει», βρισκόμενες, ωστόσο, σε εκκρεμότητα, ακριβώς εξαιτίας της αναστολής αυτής, η οποία, εφόσον αρθεί, θα προχωρήσουν άμεσα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών να μείνουν ξαφνικά στο δρόμο!!!
Υπό αυτό τον φόβο, κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλη τη χώρα και στην Καστοριά προχώρησαν στην ίδρυση Επιτροπών Πρωτοβουλίας, που στόχο έχουν να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία και – αν δεν τα καταφέρουν -, στη συνέχεια, να σταθούν στο πλευρό των ληξιπρόθεσμων δανειοληπτών, με όποιο τρόπο είναι αυτό εφικτό, ακόμη και αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ακτιβιστικές ενέργειες (αποκλεισμός ειρηνοδικείων, παρεμπόδιση οργάνων κ.τ.λ.), όπως τουλάχιστον δηλώνουν.
Στην Καστοριά, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών, όπως είναι το πλήρες όνομά της, εκπροσωπεί ο δικηγόρος Κώστας Σεραφείμ, ο οποίος, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος, καθώς και άλλοι συνάδελφοί του (η Επιτροπή αποτελείται κατά κύριο λόγο από νομικούς) αποφάσισαν να συστήσουν την εν λόγω επιτροπή, η οποία θα αποτελέσει μια …ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες!!!
«Μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανανεώσει την απόφαση για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αποφασίσαμε, μία ομάδα συναδέλφων και πολιτών που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας Επιτροπής Πρωτοβουλίας, η οποία θα ασχοληθεί με το ζήτημα, έτσι ώστε, σιγά – σιγά, να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης, απέναντι σε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης», σημείωσε.
Όπως, άλλωστε, υποστήριξε ο κ. Σεραφείμ, οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με ορισμένα κριτήρια, κοινωνικά και οικονομικά, οι οποίες έγιναν μετά από την πίεση της αντίδρασης των πολιτών, δεν …πείθουν, αφού, ουσιαστικά, το μέτρο αυτό είναι επιταγή της τρόικας, στην οποία, τελικά, κυβέρνηση, τελικά, θα υποχωρήσει.
«Το μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνεται στο Μνημόνιο και, κατά συνέπεια, η κυβέρνηση θα υποταχθεί. Θεωρήσαμε, λοιπόν, σκόπιμο να συνεχίσουμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί δεν μπορούμε να αρκούμαστε σε υποσχέσεις μίας κυβέρνησης, η οποία ποτέ δεν τις τήρησε», τόνισε.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria