Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (βίντεο).

Αρχική » Διάφορα » Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (βίντεο).

Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (βίντεο).

Ούτε κι εμείς οι πολέμιοι αυτού του ακατάλληλου και επιζήμιου για την ελληνική πραγματικότητα πολιτικού συστήματος (της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής
δημοκρατίας) δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να πέσει σε τέτοια χαμηλά επίπεδα. Δείτε το βίντεο. Προσοχή οι μη έχοντες γερά νεύρα συνιστάται να μην δουν αυτό το βίντεο.

Αφορά τον νέο κώδικα των δικηγόρων. Προκειμένου λοιπόν να εισαχθεί ο σχετικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής, έπρεπε προηγουμένως να υπερψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης από 13 τουλάχιστον βουλευτές. Μέσα στην αίθουσα της επιτροπής ήταν μόνο τρεις βουλευτές και μάλιστα κανένας από αυτούς δεν υπερψήφισε. Όμως παρόλα αυτά το νομοθέτημα πέρασε με τον τρόπο που θα δείτε και που θα σας σπάσει τα νεύρα.

Προχθές ο καθηγητής κ. Κοτζιάς είπε πως στην ουσία δεν υπάρχει πλέον ελληνικό Σύνταγμα και ότι οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται πλέον στο «ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» αλλά εκτελούνται απευθείας «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ». Στο όνομα λοιπόν των δανειστών ψηφίζονται τυπικά και οι εντολές τους.

Θα πρέπει πλέον να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο Σύνταγμα που παραβιάζεται και πως θα πρέπει δήθεν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις του, αλλά ότι δεν έχουμε καθόλου Σύνταγμα και χρειαζόμαστε καινούργιο, φτιαγμένο από τους ίδιους τους πολίτες.

Εκείνο που μας απασχολεί έντονα, δεν είναι το τι δεν κάνουν οι πειθήνιοι βουλευτές, οι οποίοι ως άχρηστοι γι’ αυτή τη «δημοκρατία», απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, αλλά το τι κάνουν οι δικηγόροι της χώρας και πως ανέχονται αυτή την κατάσταση; Τι κάνει ο κατ’ ευφημισμόν μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας (ΔΣΑ) όταν σιωπά στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος;

Πέτρος Χασάπης
OLYMPIA
 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια