Επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ 480€ ανά παιδί – Ποιοι oι δικαιούχοι - OlaDeka

Επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ 480€ ανά παιδί – Ποιοι oι δικαιούχοι

Επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ 480€ ανά παιδί – Ποιοι oι δικαιούχοι
Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για το 2013; Ποιες είναι οι ημερομηνίες έναρξης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ;
Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων (του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και

πολύτεκνων οικογενειών) σε 126.802 δικαιούχους του ΟΓΑ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Πρόκειται για ασφαλισμένους για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί διαμορφώνεται σε 43.833.669,81 ευρώ.

Με βάση την σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα διαβιβάζεται στον οργανισμό από τη ΓΓΠΣ.
Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.
Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της ΓΓΠΣ.
Αφού λοιπόν αναφέραμε οτι το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ είναι επιπλεόν επίδομα από αύτο του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια, το επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ χορηγείται:
(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/1983). (Εξυπακούεται ότι δεν χορηγείται επίδομα παιδιών στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, οι οποίοι βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, δικαιούνται από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών).
(β) Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).
(γ) Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α” και β” βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).
Ημερομηνίες για τις αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το επίδομα τέκνων
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ είναι:
1) την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω
2) τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά
3) την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.
Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά από δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της ορισθείσας.
Ως ημερομηνία Λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης οικογενειακού επιδόματος έτους 2013 ορίζεται η 31-01-2014. (Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού το με αριθμ. πρωτ. Β126860/08.07.2011 γεν. έγγραφο της Δ/νσης Ασφάλισης με θέμα: «Απόρριψη αιτήσεων Οικογενειακού Επιδόματος λόγω μη προσκόμισης δικαιολογητικών»).
Fimes.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria