ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ», συνολικού προϋπολογισμού 4.320.000,00€ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ», συνολικού προϋπολογισμού 4.320.000,00€

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ», συνολικού προϋπολογισμού 4.320.000,00€
Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26/02/2013 και η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο Τεχνική Εταιρεία έγινε την Πέμπτη 18/07/2013.
Το έργο αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση τριών κοινοχρήστων της περιοχής «Φουντουκλή» της πόλης Καστοριάς. Περιλαμβάνει τις παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Διαμόρφωση της «πλατείας Ελευθερίας» με υψηλά λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και η σύνδεση της με τον αστικό ιστό της περιοχής «Φουντουκλή». 
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα.
  • Ανάπλαση και δημιουργία πάρκου (Μανόλη Ανδρόνικου), ενός κατ’ ουσία περιαστικού χώρου αναψυχής, πρασίνου και πολιτισμού, σε άμεση επαφή με το παραλίμνιο φυσικό περιβάλλον. 
  • Υπογείωση των δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην οδό Αποδήμων Καστοριανών με την κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής (τοποθέτηση επίγειων υποσταθμών Compact) στο πλαίσιο συμπληρωματικής παρέμβασης για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής (εξάλειψη εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης).
Ο συμβατικό χρόνος υλοποίησης του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 24 μήνες.
Το παραπάνω έργο είναι ζωτικής σημασίας καθώς αποκαθιστά και επιλύει χρονίζοντα προβλήματα των δημοτών και συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Παράλληλα το εν λόγω έργο, αποτελεί μία προσέγγιση δημιουργίας, αποκατάστασης και ανάδειξης περιοχών, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το φυσικό και δομημένο περιβάλλον καθώς και τα οικιστικά σύνολα στα οποία εντάσσεται, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων κοινόχρηστων χώρων καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ», συνολικού προϋπολογισμού 4.320.000,00€

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria