Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν στη Συρία την Αλ Κάιντα που προκάλεσε την 11η Σεπτεμβρίου - OlaDeka

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν στη Συρία την Αλ Κάιντα που προκάλεσε την 11η Σεπτεμβρίου

Η στρατιωτική επέμβαση που ετοίμαζαν οι ΗΠΑ κατά του καθεστώτος του Μπασάρ άλ Άσσαντ με κατασκευασμένα στοιχεία ότι έκανε χρήση χημικών και επιχείρημα πως πρέπει να τιμωρηθεί γιατί μπορεί να στραφεί εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων θα ήταν μία άμεση ενίσχυση της Αλ Κάιντα.

Όπως άλλωστε δίδεται «χέρι βοηθείας» από τις ΗΠΑ και άλλες Δυτικές χώρες με την παροχή όπλων και πυρομαχικών στους ισλαμιστές αντάρτες του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που μάχονται τον Άσσαντ.

Οι ΗΠΑ δηλαδή εξοπλίζουν και ενισχύουν την Αλ Κάιντα στη Συρία, ενώ ένα στρατιωτικό χτύπημα θα ήταν η απόλυτη στήριξη της.

Την τρομοκρατική οργάνωση που αποδεδειγμένα και εμπεδωμένα στη συνείδηση των Αμερικάνων, ακριβώς πριν από 12 χρόνια, την 11η Σεπτεμβρίου 2001, επιτέθηκε στις ΗΠΑ, ισοπέδωσε τους δίδυμους πύργους, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το σύμβολο της αμερικανικής οικονομικής ισχύς και «χτύπησε» το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Από τύχη ένα ακόμη αεροσκάφος δεν έπεσε στο Λευκό Οίκο, αφού κατέπεσε σε πόλη της Πενσιλβάνια.

Η άριστα οργανωμένη επίθεση από τους τρομοκράτες που εκδηλώθηκε από αέρος στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι δυνάμεις ασφαλείας και ο Στρατός δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν, είχε ως απολογισμό περισσότερους από 3.000 νεκρούς Αμερικανούς πολίτες, σηματοδότησε την αρχή της κατάρρευσης της οικονομίας των ΗΠΑ και την περίοδο της ανασφάλειας.

Αναλυτές, ακόμη και Αμερικανοί, βραβευμένοι ανταποκριτές, Αμερικανοί στρατιωτικοί και πολίτες πιστεύουν ακράδαντα πώς ένα χτύπημα κατά της Συρίας αποτελεί πόλεμο στο πλευρό της Αλ Κάιντα. «Ο Μπάρακ Ομπάμα και οι ΗΠΑ δηλαδή συντάσσονται με αυτούς που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου», σχολιάζουν και απορρίπτουν τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες αντιλαμβάνονται την προβοκάτσια και αντιδρούν στο ενδεχόμενο χτυπήματος κατά της Συρίας. Δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να έχουν εξαπολύσει έναν «πόλεμο» κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου για την εξολόθρευση της Αλ Κάιντα, να παρουσιάζουν ως επίτευγμα δεκαετίας το θάνατο του Οσάμα Μπίν Λάντεν, να εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την Υεμένη και το Πακιστάν και ταυτόχρονα να βοηθούν στη Συρία το Μέτωπο Αλ Νούσρα που είναι το παρακλάδι την Αλ Κάιντα.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στις ΗΠΑ πώς τα όπλα με τα οποία η CIA και κάτι ΜΚΟ προμηθεύουν τους αντάρτες και τις οργανώσεις που δρουν στη Συρία κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.

Το οπλοστάσιο χημικών όπλων του Άσσαντ επίσης συνιστά πιθανό πρόβλημα, αν οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό. Είναι πολύ πιθανό τα όπλα αυτά είτε να χρησιμοποιηθούν εντός της Συρίας, είτε να βγούν από τη χώρα και να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, τη Γαλλία ή άλλες δυτικές χώρες που τάσσονται σήμερα κατά της Συρίας.

Γνωρίζουν επίσης οι ΗΠΑ πως χιλιάδες εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί που πολεμούν σήμερα στη Συρία, μπορούν να γυρίσουν πίσω με εμπειρία, τεχνογνωσία και όπλα και να οργανώσουν μελλοντικά μία νέα 11η Σεπτεμβρίου.

Είναι βέβαιο πώς οι σφοδρές αντιδράσεις των Αμερικανών, πολιτικών και κοινής γνώμης κατά ενός πιθανού στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία συνδέονται με τους φόβους ενός νέου και ισχυρού δημιουργήματος τρομοκρατίας που θα μπορούσε να στραφεί ανά πάσα στιγμή κατά των ΗΠΑ.

Πιθανότατα αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έκανε πίσω και οδεύει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για διπλωματική λύση, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με βάση την πρόταση της Μόσχας.

 defencenet.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria