Έντονη διαμαρτυρία του ανιψιού του Ίωνα Δραγούμη για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο άγαλμα του θείου του! - OlaDeka

Έντονη διαμαρτυρία του ανιψιού του Ίωνα Δραγούμη για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο άγαλμα του θείου του!

Έντονη διαμαρτυρία του ανιψιού του Ίωνα Δραγούμη για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο άγαλμα του θείου του!
“Ανοιχτή επιστολή προς Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Ιωνα Δραγούμη”
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορήθηκα πρόσφατα από τον τοπικό τύπο πως μέλη της Χρυσής Αυγής προέβηκαν σε εκδήλωση στο χωριό καταγωγής της οικογενείας μου, το Βογατσικό μπροστά από το άγαλμα του θείου μου Ιωνα Δραγούμη.
Δεν γνωρίζω αν ζήτησαν και έλαβαν άδεια να το πράξουν από τον δήμο και το τοπικό διαμέρισμα που φέρει το όνομα του, εξ άλλου δεν συνηθίζουν να ενεργούν νομίμως όποτε φαντάζομαι πως ενέργησαν εν άγνοια σας.
Τέτοιες εκδηλώσεις δυστυχώς αμαυρώνουν το όνομα της οικογενείας μου και τη μνήμη του ίων Δραγούμη. Ο Ιωνάς αγωνίσθηκε για την Ελλάδα. Υπήρξε πάντοτε δημοκράτης, ένας ελεύθερος άνθρωπος ανοιχτός σε νέες ιδέες . Γι αυτόν ο ελληνικός πολιτισμός είχε μια ανοιχτή και πλατειά έννοια, που απέχει παρά πολύ από τον φασισμό και την ξενοφοβία που πρεσβεύουν οι σημερινοί ναζί της χρυσής αυγής. Είναι τουλάχιστον ντροπή άνθρωποι που ενστερνίζονται διδαχές του Χίτλερ και του ρατσισμού να εμφανίζονται ως τιμητές της μνήμης ενός ανθρώπου υπερμάχου της δημοκρατίας και της φιλίας μεταξύ των λαών.
Η αγάπη του Ίωνα για την Ελλάδα ουδέποτε σηματοδότησε μίσος για όλους τους άλλους γειτονικούς μας λαούς. Το όραμα του υπήρξε η συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων και όχι η περιχαράκωση μέσω κακώς εννοούμενου εθνικισμού που οδηγεί σε τραγωδίες και ακρότητες. Θέλω να πιστεύω πως θα φροντίσετε η μνήμη του να μην σπιλωθεί ξανά, να μην αφεθεί στις ορέξεις ατόμων που αυτοτοποθετουνται κατά της δημοκρατίας με τις δηλώσεις κι εκδηλώσεις τους, που χρησιμοποιούν τη βία και την αυτοδικία ως μέσο να παραπλανήσουν τους πολίτες, που σήμερα έχουν απελπιστεί λογω της κρίσης.
Η βία κατά άοπλων, συνήθης πρακτική των μελών της χρυσής αυγής αποτελεί δειλία. Επιεικώς απαράδεκτο επομένως δειλοί να παριστάνουν τους τιμητές ενός γενναίου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του για τις ιδέες του. Η μνήμη του δεν μπορεί να συνδυαστεί με ρατσιστικές θεωρίες και άρνηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς να προσβάλλεται βάναυσα. Με την εκδήλωση τους αυτή ουσιαστικά παραποίησαν την ιστορία της χώρας μας προκειμένου να αντλήσουν ψήφους εκμεταλλευόμενοι το συναίσθημα ανθρώπων που απλά αγαπούν τον τόπο, προσφέροντας τους θέαμα.
Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε να μην βεβηλωθεί η μνήμη ενός πραγματικού αγωνιστή από ανθρώπους που θέλουν να οδηγήσουν τη χωρά σε αδιέξοδα και διεθνή απομόνωση. Η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βογατσικό και το άγαλμα του ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και όχι τους οπαδούς του χιτλερισμού, συνεργατών των σημερινών γερμανών ναζί, παράνομων ως γνωστόν στη χωρά τους για πολύ ουσιαστικούς λογούς που όλοι γνωρίζουμε.
Ας μην συνδυαστεί το όνομα του με τους θρασύδειλους επίγονους αυτών που έπνιξαν στο αίμα όλη την Ευρώπη.
Φίλιππος Δραγούμης
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria