Το Μουσείο που εκθέτει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Καστοριάς - OlaDeka

Το Μουσείο που εκθέτει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Καστοριάς

Το Μουσείο που εκθέτει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Καστοριάς
1η ενότητα εκθεσιακού χώρου, σύνολα ευρημάτων της περιόδου 1100 – 550 π.Χ.: ορειχάλκινα κοσμήματα και τελετουργικά αντικείμενα, αιχμές δοράτων, κεραμικά σκεύη και αναπαραστάσεις ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ταφής (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο Άργος Ορεστικό
2η ενότητα των εκθεσιακών χώρων: Το Βασίλειο της Ορεστίδος, 550 – 359 π.χ.: εκτός από ένα αρχαϊκό αγαλματίδιο συμποσιαστή περιλαμνάνει πρώιμα ενεπίγραφα μνημεία, μαρμάρινη σφίγγα και τμήμα επιτύμβιας στήλης, καθώς και κτερίσματα από τάφους των κλασικών χρόνων (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
3η ενότητα εκθεσιακών χώρων: από το 359 ως το 200 π.Χ., όταν η Ορεστίδα αποτέλεσε τμήμα του Βασιλείου της Μακεδονίας και οι Ορεστοί εντάχθηκαν στη μακεδονική φάλαγγα. Σε αυτή την ενότητα εκτίθενται αιχμή σάρισας και μία μοναδική φαλαγγιτική ασπίδα του παιονικού πεζικού (φωτο) καθώς και ενεπίγραφα μνημεία (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
4η ενότητα των εκθεσιακών χώρων, στην οποία παρουσιάζονται αρχαιότητες που χρονολογούνται από την υποταγή των Ορεστών στους Πωμαίους, το 200 π.Χ., μέχρι την ίδρυση τησ Διοκλητιανούπολης, κοντά στο 300 μ.Χ.(φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
porosnews.blogspot.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria