Ξεκίνησε η προετοιμασία του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ) - OlaDeka

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)
Ξεκίνησε την προετοιμασία της η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, στο γήπεδο της Κολοκυνθούς.

Η Καλλιθέα, στο τιμόνι της οποίας κάθεται και φέτος ο Μάρκος Πρωτόγερος, μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν, έχει θέσει τους στόχους της και είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο του τοπικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.
Παρόντες στην προπόνηση, εκτός από τον περσινό κορμό της ομάδας, ήταν και τα νέα αποκτήματα του συλλόγου: Δημήτρης Παπαβασιλείου, Ιωάννης Παντελίδης, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Χρήστος Γκέκας, Αθανάσιος Παντόπικος, Αλέξανδρος Μουρατίδης, Χρήστος Μαλεγκάνος, Αναστάσιος Γαβριήλ, Θεόφιλος Μωυσιάδης. Η διοίκηση της ομάδος σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή, κατάφερε και ενίσχυσε με πολλούς, καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές το ήδη καλό περσινό ρόστερ της Καλλιθέας.
Ο Μάρκος Πρωτόγερος, ο νεαρός τεχνικός της ομάδος, ζήτησε από όλους να τηρήσουν με «ευλάβεια» και πάντα μέσα στα πλαίσια μιας οργάνωσης ερασιτεχνικής ομάδας, το πρόγραμμα, ώστε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η Καλλιθέα να παρουσιάσει ένα καινούργιο πρόσωπο, με ποδόσφαιρο ελκυστικό και νέες αντιλήψεις.
Η πρώτη προπόνηση περιλάμβανε αερόβιο τρέξιμο σε χαμηλό τέμπο, ώστε οι παίκτες να εξοικειωθούν, μετά από την μεγάλη μεταβατική περίοδο του καλοκαιριού. Ασκήσεις τεχνικής, δύναμη κοιλιακών και ραχιαίων και στο τέλος ασκήσεις κατοχής της μπάλας, με παθητική αντίσταση των αντιπάλων.
Μάρκος Πρωτόγερος:  ‘ ‘Στόχος είναι να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο ‘ ‘
 Δηλώσεις ενόψει της νέας σεζόν έκανε στους  ‘ ‘Ορίζοντες ‘ ‘ που βρέθηκαν στην πρώτη της Καλλιθέας ο τεχνικός της ομάδος Μάρκος Πρωτόγερος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα  ‘ ‘Ορίζοντες ‘ ‘:  ‘ ‘ Το ρόστερ από πέρυσι έχει αλλάξει ελάχιστα ήρθανε στην ομάδα παιδιά, πρώτα απ’όλα καλοί χαρακτήρες και δεύτερον κοιτάξαμε την ποιότητα των παικτών η οποία όμως είναι αρκετά ικανοποιητική. Στόχος τώρα όσο αναφορά το πρωτάθλημα είναι να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο. Θα κάνουμε γύρω στις 6 εβδομάδες την προετοιμασία μας, προσπαθώντας να κάνουμε πολλά φιλικά αν γίνεται και μπορούμε και δύο φιλικά μέσα στη βδομάδα. ‘ ‘ Για τα νέα αποκτήματα δήλωσε : ‘ ‘ Αποκτήθηκαν 7-8 παίκτες σε μικρή ηλικία οι περισσότεροι. Αν έχουμε κάτι αξιόλογο θα κάνουμε και άλλη μεταγραφή, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποια άλλη μεταγραφή, καθώς το ρόστερ είναι τώρα στα 24-25 άτομα που είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός ποδοσφαιριστών για τη νέα αγωνιστική χρονιά. ‘ ‘
Το γήπεδο έχει αφεθεί στην τύχη του
Πολλά παράπονα εξέφρασαν οι άνθρωποι της ομάδας της Καλλιθέας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου της Κολοκυνθού που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις της ομάδος, καθώς υπάρχουν πολλά σπασμένα τζάμια, ο χώρος των αποδυτηρίων είναι σε άσχημη κατάσταση και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι δεν υπάρχει καν μηχάνημα για την κοπή του χόρτου, καθώς χάλασε και δεν ασχολείται κανείς από τον Δήμο Καστοριάς για την επισκευή του. Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται κανονικά για τη διεξαγωγή αγώνων, παρότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε άθλια κατάσταση. Η διοίκηση της Καλλιθέας έχει  ‘ ‘ενοχλήσει ‘ ‘ επισήμως πολλές φορές τον Δήμο Καστοριάς, αλλά ποτέ δεν πήρε καμία απάντηση από κανέναν. Αντιθέτως ο ένας τους παραπέμπει στον άλλο αποφεύγοντας να πάρουν την ευθύνη και να δώσουν επιτέλους κάποια λύση στο ζήτημα που αφορά την ομάδα της Καλλιθέας και όχι μόνο, καθώς στο ίδιο γήπεδο πραγματοποιούν αγώνες και προπονήσεις και άλλες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Καστοριάς. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνει ο Δήμος Καστοριάς είναι  να οδηγεί τους νεαρούς αθλητές και γενικά τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στις καφετέριες και όχι στο φυσικό τους χώρο.
                                                     Για τους Ορίζοντες
                                                      Ευάγγελος Νούλας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria