Στοχεύουν στους δήμους για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας - OlaDeka

Στοχεύουν στους δήμους για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Στοχεύουν στους δήμους για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν στην κυβέρνηση την αναζήτηση εργαζομένων από το Δημόσιο που θα κριθούν πλεονάζοντες και θα συμπληρώσουν τις δεξαμενές των 12.500 προς αποχώρηση – μετακίνηση υπαλλήλων που θα συμπληρώσουν το 2ο κύμα της διαθεσιμότητας.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΣ, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ΟΤΑ α’ βαθμού θα αντηληθεί μεγάλος αριθμός εκ των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Διαδικασίες εξπρές

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει στοχευμένα η κινητικότητα, αφού δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πάντως είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι καθώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για αποχώρηση από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα κριτήρια υπαγωγής στη διαθεσιμότητα που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πολλοί υπάλληλοι στους δήμους είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- οι οποίοι λαμβάνουν μικρότερη μοριοδότηση.

Από την άλλη βέβαια οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων δεν θα δουν όλοι την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, αφού πολλοί από αυτούς θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, όπου οι ειδικότητες τους είναι απαραίτητες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria