ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:Βαφτίζουν τόνους Αλβανικού και Βουλγαρικού τσίπουρου ως Ελληνικό

Αρχική » Διάφορα » ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:Βαφτίζουν τόνους Αλβανικού και Βουλγαρικού τσίπουρου ως Ελληνικό

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:Βαφτίζουν τόνους Αλβανικού και Βουλγαρικού τσίπουρου ως Ελληνικό

Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και το υπουργείο Οικονομικών κρυφό καμάρι… Είναι να τραβάς τα μαλιά σου με αυτό που διαβάζω εδώ. Οι νόμιμοι παρασκευαστές τσίπουρου φωνάζουν για τους περισσότερους από 30.000 τόνους παράνομου βουλγάρικου και αλβανικού χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς που βαφτίζεται ελληνικό και έχει κατακλύσει την αγορά. 

Κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τους διαφυγόντες φόρους για το κράτος από το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο, και τι απαντά ο υφυπουργός Οικονομικών; Ότι δεν τρέχει τίποτε! Δεν έχουν, λέει, διαπιστωθεί σοβαρές περιπτώσεις νοθείας… Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το κράτος είναι απολύτως ανεπαρκές στο να ελέγξει αποτελεσματικά που καταλήγουν οι ποσότητες αυτές.
 Επιπλέον χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε φόρους από το παρεμπόριο του χύμα τσίπουρου. Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα παραδοσιακά προϊόντα που έχουμε στην Ελλάδα και δεν μπορούν ούτε καν αυτά να τα προστατέψουν. 
Βέβαια, από το να κάνει κάτι το υπουργείο για αυτή την κατάσταση προτιμά να φορολογεί τον κόσμο που είναι το εύκολο θύμα. Δεν αντέχουμε άλλους φόρους, κάντε σωστά τη δουλειά σας κύριοι, καταπολεμήστε το λαθρεμπόριο και πάρτε τους φόρους από εκεί που πρέπει.
Μαρίνος K.
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια