Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκου από την Ελλάδα στην Κίνα - OlaDeka

Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκου από την Ελλάδα στην Κίνα

Η μεγαλύτερη υπόθεση της δεκαετίας στο Πεκίνο.

Μία εμπορική εταιρεία από το Πεκίνο ερευνούν οι κινεζικές αρχές με την υποψία του λαθρεμπορίου συνολικά 645 δερμάτων λύκων από την Ελλάδα. Εάν υπάρξει καταδικαστική απόφαση θα είναι η μεγαλύτερη υπόθεση τέτοιου είδους της τελευταίας 10ετίας, όπως

μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters οι υπάλληλοι των τελωνείων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου εξετάζουν το λαθραίο φορτίο.

Τα 645 δέρματα λύκου ήταν κρυμμένα σε σάκους που ήταν χαρακτηρισμένα «αποκόμματα γούνας». Δεν είναι σαφές εάν τα δέρματα προέρχονται από πληθυσμό λύκων στην Ελλάδα, η οποία υπολογίζεται στα 500-700 ζώα.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης , τα εμπορεύματα ήταν συσκευασμένα σε 30 σάκους, καθένα από τα οποία έφερε την ένδειξη “αποκόμματα γούνας”. Η συνοδευτική τεκμηρίωση ανέφερε ότι το συνολικό βάρος του φορτίου ήταν 1.400 kg και ήταν αποτιμώνται  $ 3.700.

Αλλά αυτό αντιπροσώπευε μια τιμή των $ 3 ανά κιλό – πολύ κάτω από το μέσο όρο της τιμής της αγοράς των αποκομμάτων γούνας. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι έτσι υποπτεύθηκαν και αποφάσισαν να προβούν σε επιθεώρηση.

Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκου από την Ελλάδα στην Κίνα

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι ελέγχουν τα δέρματα στο Beijing Capital International Airport, 8, Αυγούστου του 2013 (Reuters)

Μετά την ακτινοσκόπησή, οι υπάλληλοι άνοιξαν τις σακούλες και βρήκαν μέχρι και είκοσι γούνοδέρματα σε κάθε σάκο, που κρύβονταν πίσω από αποκόμματα γούνας στην κορυφή.

Τα κατασχεθέντα δέρματα είναι ως επί το πλείστον καφέ χρώμα, αλλά υπάρχουν επίσης μαύρο και γκρίζα.

Μια επιχείρηση εμπορίας στο Πεκίνο  είναι ύποπτη για το λαθρεμπόριο και έχουν γίνει συλλήψεις, όπως δήλωσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στα μέσα ενημέρωσης. Η πρώτη εκτίμηση της αγοραίας αξίας των δερμάτων θα μπορούσε να είναι στο ύψος των 1m γιουάν (€ 125.000) ή περισσότερο.

Δεν είναι σαφές εάν τα δέρματα προέρχονται από λύκους της Ελλάδας,  ή εισήχθησαν από αλλού.

enet

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria