ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το Βίτσι, η ''γιορτή μίσους'' και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Το Βίτσι, η ”γιορτή μίσους” και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το Βίτσι, η ''γιορτή μίσους'' και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 28-8-2013

Η παρακάτω ανακοίνωση εστάλη χθες στα τοπικά ΜΜΕ ολόκληρης, παρακαλώ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου: «Ανακοινώνεται ότι, την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, και ώρα 0900, θα τελεστεί Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας. Η οργάνωση της τελετής γίνεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και η Σας προσκαλεί Όπως παρευρεθείτε και τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο ΒΙΤΣΙ, αποτίοντες ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τους υπερασπιστές της ελευθερίας στα ιστορικά περάσματα, της Πατρίδας μας. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς Θα αναχωρήσει από την πλατεία Μακεδονομάχων, πρώην Πλατεία Στρατηγού ΒΑΝ-ΦΛΗΤ στις 08:00 π.μ.»

Ναι, σωστά καταλάβατε: Πρόκειται για μια ακόμη από τις γνωστές «Γιορτές Μίσους», ένθεν κακείθεν, σε Γράμμο και Βίτσι. Η οποία, όμως, και αυτή τη φορά τίθεται υπό την «ομπρέλα» της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και, κατ’ επέκταση, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας! Δημιουργείται, λοιπόν, η εύλογη απορία για τους λόγους που οδήγησαν τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο να δώσει εντολή να σταλθεί η εν λόγω πρόσκληση από το προσωπικό του γραφείο! Με τη σημείωση πως αυτό συμβαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την εν λόγω εκδήλωση!!! Αλήθεια, δεν έχουν mailστην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Καστοριάς; Ας έστελναν μόνοι τους την πρόσκληση με φαξ ή με… ότι τέλος πάντων τους έχει μείνει από την εποχή που η πλατεία της πόλης τους ονομαζόταν Βαν Φλιτ!

Προφανώς, λοιπόν, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς (μέσα στην ατέλειωτη περισυλλογή του για να παραιτηθεί -αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό;- ή όχι, καθώς η Αρχιτεκτονική μάλλον έχει ήδη τελειώσει για την πόλη του) είπε να κάνει μια ακόμη «εξυπηρέτηση» στην Ένωση και στα πολλά μέλη της, ειδικά σε μια προεκλογική χρονιά. Χωρίς να σκεφτεί και να υπολογίσει πως με ανάλογες κινήσεις και πράξεις ρίχνει νερό και στο μύλο της «Χρυσής Αυγής», η οποία ακμάζει περισσότερο και στην Καστοριά, σε σχέση με άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας! Ή, ακόμη χειρότερα, υιοθετώντας εν έτει 2013 τις διχαστικές λογικές των ανάλογων «εκδηλώσεων», σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη όσο ποτέ εκείνα που μας ενώνουν στο σήμερα. Και όχι όσα μας χώρισαν στο παρελθόν.

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζουν να ζουν και να πολιτεύονται με όρους και συνθήκες του παρελθόντος. Διαιωνίζοντας, με τη στάση τους, τις νοσηρές αυτές εκδηλώσεις, δίνοντας και στην πλευρά του ΚΚΕ το δικό της άλλοθι να συνεχίζει και εκείνη, με τη σειρά της, να «γιορτάζει» τους πεσόντες του «Δημοκρατικού Στρατού». Και το μεγάλο ερώτημα, εν προκειμένω, είναι εάν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής συμφωνεί και ενθαρρύνει ανάλογες κινήσεις, όπως αυτή του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Σαββόπουλου…

kozanimedia.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria