Σήμερα στην Καστοριά: Μεσαιωνική Μάχη στην Υπαίθρια Σκακιέρα - OlaDeka

Σήμερα στην Καστοριά: Μεσαιωνική Μάχη στην Υπαίθρια Σκακιέρα

Σήμερα στην Καστοριά: Μεσαιωνική Μάχη στην Υπαίθρια Σκακιέρα
Δύο ισοδύναμοι μεσαιωνικοί στρατοί τίθενται αντιμέτωποι στη μεγάλη μάχη των άσπρων και μαύρων τετραγώνων της σκακιέρας.

Το ρόλο των κομματιών αναλαμβάνουν κατάλληλα ενδεδυμένα μικρά παιδιά, τα οποία κινούνται υπό τις οδηγίες των μελών του Σ.Σ. Καστοριάς, με μοναδικό στόχο την αιχμαλώτιση του αντιπάλου βασιλιά.
Πρόκειται, όμως, για μία μάχη διαφορετική από τις άλλες, που έχει ως κύριο σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το σκάκι, το δημοφιλέστερο πνευματικό παιχνίδι στον πλανήτη.
Επιπλέον, μέσα από την πρωτότυπη ενσωμάτωσή τους στο παιχνίδι, τα παιδιά συμμετέχουν σε μία δραστηριότητα που ενισχύει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία, αφού ο στόχος είναι κοινός για όλους: η νίκη αλλά κυρίως η διασκέδαση και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού.
Σκακιστικός Σύλλογος Καστοριάς
Ο Σκακιστικός Σύλλογος Καστοριάς ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε έχει συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Εκτός από την επιτυχή του παρουσία σαν αθλητικό σωματείο που εκπροσωπεί την πόλη της Καστοριάς, έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και αγώνων τοπικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, ενώ αρκετά μέλη του έχουν σημειώσει αξιόλογες αγωνιστικές και άλλες διακρίσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
 2η ΑΛΕΞΙΑΔΑ
27/8, 19:30 Eθελοντικές δράσεις: Υπαίθρια Παρτίδα Σκακιού, από τον Σκακιστικό Όμιλο Καστοριάς με τους μικρούς εθελοντές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, στην πλατεία Ομονοίας.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria