Άρεσε ο Α.Ο. Κάστωρ! - OlaDeka

Άρεσε ο Α.Ο. Κάστωρ!

Άρεσε ο Α.Ο. Κάστωρ!
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ του πρώτου φιλικού με την Κ-20 του Άρη
Ισόπαλοι αναδείχθηκαν οι ‘’βυσσινί’’ με αντίπαλο την Κ-20 του Άρη Θεσσαλονίκης!
Ιδιαίτερα ευοίωνες κρίνονται οι προοπτικές και σε μεγάλο βαθμό θετικές ήταν οι εντυπώσεις που άφησε ο Α.Ο. Κάστωρ, ο οποίος στον πρώτο του φιλικό αγώνα ενόψει της ερχόμενης

αγωνιστικής περιόδου που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό γήπεδο Χλόης αναδείχθηκε ισόπαλος με αντίπαλο την ομάδα κάτω των 20 ετών του Άρη Θεσσαλονίκης (2-2).

Κι αυτό, διότι με δεδομένο ότι είναι φυσικό και αναμενόμενο οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάζονται επηρεασμένοι από την εντατική προετοιμασία η οποία βρίσκεται στο βασικό της στάδιο, κατέστη σαφές ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ‘’βυσσινί’’ έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι βρίθει από στοιχεία όπως το ταλέντο των αρκετών φερέλπιδων ποδοσφαιριστών, τις απαιτούμενες ποδοσφαιρικές παραστάσεις ορισμένων έμπειρων ποδοσφαιριστών καθώς επίσης και τη ζωντάνια, το πείσμα και τη μαχητικότητα όλων ανεξαιρέτως των αγωνιζομένων.
Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ομάδας κ. Πέτρος Τσούκλης χρησιμοποίησε είκοσι δυο ποδοσφαιριστές ήτοι δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Αποτελεί άλλωστε κοινό τόπο ότι στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του καστοριανού συγκροτήματος έκλεψαν σε αρκετές στιγμές την παράσταση και θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους αν ήταν πιο αποτελεσματικοί.
Από την άλλη πλευρά, στην επανάληψη οι αρκετές αλλαγές και η συμμετοχή ως επί το πλείστον νεαρών μεν, ελπιδοφόρων δε ποδοσφαιριστών είχε σαν αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση της ομάδας και την παραγωγή λιγότερο ευκαιριών. Παράλληλα, στα θετικά θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά το σοβαρό τραυματισμό του και έπειτα από διάστημα έξι μηνών ο εγνωσμένης αξίας άσσος Νίκος Τζιώτζης, ο οποίος στο 67’ αντικατέστησε το Γουίλιαμ Αντωνιάδη καταχειροκροτούμενος από τους φίλους της γηπεδούχου ομάδας.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι βροντερό ήταν το παρόν που έδωσαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο της Χλόης μιας και οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους τριακόσιους (300) ενώ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Άρη εμψύχωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί του συνδέσμου. Super 3 Καστοριάς.
Το φιλμ του αγώνα:
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την πλευρά των φιλοξενουμένων, όταν μόλις στο 6’ ο Κοντοβάς επεχείρησε σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (11’) όταν ο Μηλιάτης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Μπορόζης αν και είχε μια καλή έμπνευση εν τέλει δεν ευδοκίμησε η εκτέλεση του μακρινού σουτ που επεχείρησε.
Επτά λεπτά αργότερα (18’) ο Μπορόζης έπειτα από ωραία επέλαση από τα αριστερά τροφοδότησε τον Καλύβα ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή, σταμάτησε τη μπάλα με ωραίο τρόπο αλλά το πλασέ που επεχείρησε απομακρύνθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε κόρνερ. Στο 25’ ο Πολυζωίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακρινή απόσταση τον Κοσμίδη αλλά το σουτ που επεχείρησε κατέληξε μόλις λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ όταν στο 27’ ο Ζαχαριουδάκης επεχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από απόσταση είκοσι πέντε μέτρων στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας και αφήνοντας άγαλμα τον Κοσμίδη. Το τέρμα αυτό των φιλοξενουμένων αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του κ. Πέτρου Τσούκλη, οι οποίοι στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους κυριάρχησαν κατά κράτος.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (28’) ο Γουίλιαμ Αντωνιάδης βρέθηκε στα αριστερά της μεγάλης περιοχής αλλά το πλασέ του δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο έμπειρος φορ. Στην αμέσως επόμενη φάση (29’) οι ποδοσφαιριστές του Άρη βγήκαν στην αντεπίθεση όταν ο Ζαχαριουδάκης ελίχθηκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Κατσαμάγκα ο οποίος δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η ισοφάριση από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30’) όταν ο Καλύβας με μια αριστουργηματική μπαλιά έβγαλε το Σίμου στην πλάτη των αμυντικών. Έτσι, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής των βυσσινί κινήθηκε ταχύτατα προς τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και αφού αρχικά πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν συγχώρησε στην επαναφορά στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μάντζιαρη (1-1).
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί (31’) ο Καλύβας εκτέλεσε φάουλ και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ολική ανατροπή για λογαριασμό του καστοριανού συγκροτήματος ολοκληρώθηκε στο 36’ όταν ο Καλύβας από το χώρο του κέντρου με μια μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Τάσιο στη δεξιά πλευρά του γηπέδου. Ο τελευταίος κινήθηκε με τη μπάλα στα πόδια και έκανε σέντρα προς το Σίμου, ο οποίος έγινε δέκτης της μπάλα στα αριστερά της μικρής περιοχής, ελίχθηκε υπέροχα αδειάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το πλασέ που επεχείρησε απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από το Γκόλια με τη συνδρομή του δοκαριού.
Παρ’ όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του Κάστορα δεν παράτησαν τα όπλα και στην επαναφορά ο Γούλιαμ Αντωνιάδης με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων της γηπεδούχου ομάδας (2-1). Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενουμένους όταν στο 43’ ο Furxhin επεχείρησε σουτ στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.
Φτωχότερο από άποψη ευκαιριών ήταν το δεύτερο μέρος, με τις πολλές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων από την πλευρά και των δυο ομάδων να επηρεάζει αισθητά το ρυθμό του παιχνιδιού. Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (63’) ο Furxhin επεχείρησε ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα αφού εξουδετερώθηκε από τον Κράτσιο και το δεξί δοκάρι στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Πέντε λεπτά αργότερα (65’) ο Ξόμπλιος σούταρε μακριά άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα (67’) η κεφαλιά του Γκόλια δεν βρήκε τον επιθυμητό στόχο.
Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό αν έλεγε κανείς ότι τα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν ως μια άνιση μάχη απέναντι στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων και τον ταλαντούχο γκολκίπερ Χρήστο Κράτσιο. Πιο συγκεκριμένα, στο 71’ ο Ζαχαριουδάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Κάστορα να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του, ενώ στο 79’ ο Κράτσιος απομάκρυνε σε κόρνερ το καλοζυγισμένο σουτ του Furxhin.
Η ίδια φάση και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές επαναλήφθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό (80’). Πέντε λεπτά αργότερα (85’), ο Χατζηβλασίου έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ. Ωστόσο, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής (Χατζηβλασίου) έμελλε να αποτελέσει τη…χρυσή αλλαγή των φιλοξενουμένων αφού στο 87’ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα αριστερά όπως επετίθετο ο Άρης, η μπάλα αφού κτύπησε στο τείχος των αμυντικών ξεγέλασε τον Κράτσιο και κατέληξε στα δίχτυα (2-2).
Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να δραπετεύσουν από το Δημοτικό γήπεδο Χλόης με τη…φιλική νίκη μιας και στο 88’ ο Ξόμπλιος με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χατζηβλασίου έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 89’ ο Χατζηβλασίου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο τερματοφύλακας Κράτσιος επενέβη σωτήρια διατηρώντας το αποτέλεσμα της ισοπαλίας.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Α.Ο. Κάστωρ (Προπονητής Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης (46’ Κράτσιος), Καρανάσιος  (46’ Μαρκόπουλος), Μπορόζης (46’            Σαλβαρίνας), Παπαθανασίου(46’ Μπακιρτζής),Μήνος(46’Δινάδης),Ιωαννίδης(46’Μαντζάνας),Μηλιάτης(46’Γκούρλιας), Καλύβας (46’Αντωνιάδης Κών/νος), Σίμου (60’ Τράντας), Τάσιος (46’ Τραϊανός), Αντωνιάδης Γούιλιαμ (67’ Τζιώτζης).
Κ-20 Άρης Θεσσαλονίκης (Προπονητής Νίκος Πασιαλής): Μάντζιαρης, Βόσδου(46’ Μαζουλούξης), Παπαφλωράτος( 46’ Στατής), Γκόλιας, Μπιμπισίδης( 70’ Ιωάννου), Κοντοβάς (46’ Φούσκας), Ρότα (46’ Βασιλόπουλος), Πολυζωίδης(46’ Ξόμπλιος), Κατσαμάγκας (60’ Γρηγοριάδης), Furxhin( 85’ Χατζηβλασίου), Ζαχαριουδάκης.
Πέτρος Τσούκλης – Προπονητής Α.Ο. Κάστωρ: ‘’ Σίγουρα παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα η οποία ξεκίνησε την προετοιμασία της ένα μήνα πριν από εμάς. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών.Έχουμε κλείσει 3-4 φιλικά, ένα την ερχόμενη Κυριακή με την Καλλιθέα στην έδρα μας καθώς και με τα Τρίκαλα πάλι στο γήπεδο μας. Προσπαθούμε να μοντάρουμε την ομάδα, τα παιδιά δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις και θα συνεχίσουμε έτσι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις προσθήκες που κάναμε στο ρόστερ, ο Πρόεδρος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Προσπαθούμε να βρούμε έναν αμυντικό ακόμα προκειμένου να κλείσει το ρόστερ.’’
Για τους Ορίζοντες,
Ιωσήφ Χατζητιμοθέου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria