Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς στη Φώφη Γεννηματά για το θέμα της Ταξιαρχίας

Αρχική » Διάφορα » Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς στη Φώφη Γεννηματά για το θέμα της Ταξιαρχίας

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς στη Φώφη Γεννηματά για το θέμα της Ταξιαρχίας
H Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβανομένη το πρόβλημα που ταλανίζει την ακριτική μας περιοχή με το θέμα της 15ης ταξιαρχίας , με τις παραβατικέςσυμπεριφορές ατόμων στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τις ζωοκλοπές, την λαθροϋλοτόμηση, την

καταστροφή δηλαδή εθνικού πλούτου και το γενικότερο ζήτημα ασφάλειας στην περιοχή,  έκανε συζητήσεις με τους φορείς του τόπου για κοινές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.

Η εισήγηση  της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς έγινε προς την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Φώφη Γεννηματά, την οποία και ενημερώσαμε για το φλέγον αυτό ζήτημα και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της προς τον υπουργό κ Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Επίσης εστάλη επιστολή προς το γραφείο της κ Γεννηματά την οποία παραθέτουμε παρακάτω:
  
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 26-08-2013
Προς την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Αξιότιμη κυρία Γεννηματά.
Απευθυνόμαστε ως Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς στην Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας με την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την ακριτική μας περιοχή.
Η τοπική κοινωνία ανησυχεί για τις παραβατικές συμπεριφορές  ατόμων  στην Ελληνοαλβανική μεθόριο  όπου έχουμε, λαθροϋλοτόμηση, ζωοκλοπές και περιστατικά λεηλασιών κατοικιών στην περιοχή των συνόρων.
Η παράνομη ξύλευση είναι τόσο έντονη όπου στα σύνορα έχουν αποψιλωθεί ολόκληρες περιοχές  με αποτέλεσμα κλοπή και καταστροφή εθνικής περιουσίας.
Η φημολογία τον τελευταίο καιρό για την κατάργηση της 15ης Ταξιαρχίας η οποία είναι ήδη υποεπανδρωμένη, δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν μονάδες και σχηματισμοί στην ενδοχώρα (π.χ.Πελοπόννησος) σε περιοχές που δεν υπάρχουν χερσαία σύνορα.
Αυτό εντείνει το αίσθημα αδικίας των πολιτών.
Ως Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς συμφωνούμε ότι η  ευθύνη για τον στρατιωτικό σχεδιασμό φυσικά ανήκει στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο σχεδιασμός αυτός όμως πρέπει να λάβει υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής περιοχής μας.
Η περιοχή μας βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο και η παρουσία του στρατού ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους  ζητάμε στην ουσία να αλλάξει ο στρατιωτικός σχεδιασμός της περιοχής μας και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία όπως απαιτούν οι περιστάσεις.
                        Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή
                             ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς
                   
                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                          ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια