Ανθρωποειδές ρομπότ από αυτοδίδακτο εφευρέτη!

Αρχική » Διάφορα » Ανθρωποειδές ρομπότ από αυτοδίδακτο εφευρέτη!

Ανθρωποειδές ρομπότ από αυτοδίδακτο εφευρέτη!

Αλλοι φτιάχνουν σπιτικό φαγητό, ο Τάο Ξιανγκλί όμως αποφάσισε να φτιάξει σπιτικό… ρομπότ! Ο νεαρός αυτοδίδακτος εφευρέτης έχει καταλάβει το ένα τρίτο του μικρού του σπιτιού στο Πεκίνο με τον «Βασιλιά της Καινοτομίας», όπως ονόμασε το ρομπότ που κατασκεύασε από μεταχειρισμένα υλικά. Το ανθρωποειδές ρομπότ χρειάστηκε έναν χρόνο να κατασκευαστεί και τα έξοδα κατασκευής του αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα του εφευρέτη, όσο ήταν αποκλειστικά απασχολημένος με αυτό, ανήλθαν στα 300.000 γιουάν, δηλαδή 36.809 ευρώ. Το ύψους 2,1 μέτρων και βάρους 280 κιλών ρομπότ μπορεί να ελέγχεται από απόσταση, ενώ έχει ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης που του επιτρέπει να ανταποκρίνεται σε διάφορα νεύματα. Επίσης, μπορεί να πραγματοποιήσει μικρές κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του και να μιμηθεί ανθρώπινες φωνές.

Ο «Βασιλιάς της Καινοτομίας» δεν είναι όμως το πρώτο δημιούργημα του 35χρονου που άφησε σε νεαρή ηλικία την αγροτική ζωή για να μπορέσει να κυνηγήσει το όνειρό του που έδειχνε να είναι πολύ μακρινό, όταν η οικογένειά του -λόγω φτώχειας- τον σταμάτησε από το σχολείο στα πέντε του χρόνια. Το πάθος του όμως και το πείσμα του αποδείχθηκαν μεγαλύτερα από το οικονομικό πρόβλημά του. Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δούλευε στα χωράφια για να εξασφαλίζει τα προς το ζην, το βράδυ έλυνε διάφορες μηχανές που έβρισκε παραπεταμένες προκειμένου να καταλάβει τη λειτουργία τους.

Στα δεκαέξι του, πήρε τη γενναία απόφαση να αφήσει την επαρχία Ανχούι όπου μεγάλωσε και να εγκατασταθεί στο Πεκίνο όπου πέρασε από ένα σωρό μικροδουλειές για να επιβιώνει. Το 2008 κατάφερε να γίνει διάσημος στη χώρα του -και όχι μόνο- αφού παρουσίασε το πρώτο εξ ολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι ρομπότ, το οποίο τελικά και πούλησε σε έναν καλλιτέχνη αντί 100.000 γιουάν, δηλαδή 12.264 ευρώ. Ο Ξιανγκλί ελπίζει τώρα να επιτύχει ένα αντίστοιχα επικερδές deal και για τον «Βασιλιά της Καινοτομίας», καθώς, όπως υπογραμμίζει, χρειάζεται σημαντική χρηματοδότηση για να υλοποιήσει και τις άλλες δεκάδες πατέντες που έχει στο μυαλό του.

[Πηγή espressonews.gr]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια