Ένα μήνυμα αναγνώστη προς τους ιθύνοντες της Καστοριάς - OlaDeka

Ένα μήνυμα αναγνώστη προς τους ιθύνοντες της Καστοριάς

Ένα μήνυμα αναγνώστη προς τους ιθύνοντες της Καστοριάς

Ένα μήνυμα προς τους ιθύνοντες της Καστοριάς (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους, κλπ). Το τελευταίο χρονικό διάστημα… ο νομός Καστοριάς βουλιάζει, χάνει τα πάντα. Αφού αποδυναμώθηκε το ΤΕΙ, αφού χάθηκε οριστικά η αρχιτεκτονική σχολή (παρότι έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις), τώρα αποχωρεί και ο στρατός από την περιοχή, παραμένοντας επί της ουσίας μόνο μερικές, συμβολικές, δυνάμεις, οι οποίες είναι ανίσχυρες να προσφέρουν το οτιδήποτε.

Προφανώς οι ιθύνοντες, ενδιαφερόμενοι μόνο για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Καστοριά είναι μια περιοχή με σύνορα με την Αλβανία, μια χώρα που μόνο φιλική δεν είναι, με ισχυρή παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη της. Η όποια καλή διάθεση να κατανοήσουμε πως αυτό το θέμα γίνεται λόγο της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αναιρείται διαπιστώνοντας πως στην περιοχή της Καλαμάτας επαναλειτουργεί το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και πως ο συνολικός αριθμός των μονίμων στελεχών στην περιοχή της Πελοποννήσου είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των μονίμων στελεχών που υπηρετούν σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας (και μάλιστα προ διαλύσεων και μετασταθμέυσεων Μονάδων από την περιοχή!!!).

Επίσης η καλή διάθεση για κατανόηση αναιρείται λέποντας το πόσες χιλιάδες μονίμων στελεχών βρίσκονται στην Αθήνα , ένας αριθμός που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια στο σύνολο των ελληνο-αλβανικών συνόρων. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και την πρόσφατη προσπάθεια να μεταφερθεί η μεραρχία της Βέροιας και αυτή στην Αθήνα (όπως αναφέρθηκε σε σωρεία δημοσιευμάτων) η οποία και αποτράπηκε την τελευταία στιγμή μετά από ενέργειές των εκεί τοπικών αρχόντων (ακούν οι τοπικοί παράγοντες της Καστοριάς;).

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα λόγια του στρατηγού Διοικητού του Ά Σώματος στρατού ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες αυτές τις μεταβολές “Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, Καληνύχτα Καστοριά”…

Αναγνώστης

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria