Καλπάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα - OlaDeka

Καλπάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Καλπάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

– 1 στους 5 πραγματοποίησε τις αγορές του μέσω διαδικτύου
Την ώρα που η οικονομική κρίση πλήττει τις καταναλωτικές συνθήκες, φαίνεται πως ευνοεί το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης στο τομέα των αγορών μέσω διαδικτύο, όμως…
σύμφωνα με την “Καθημερινή” υπάρχει ραγδαία αύξηση της τάσης για αγορές μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Consumer Scoreboard, ένας στους πέντε καταναλωτές στην Ελλάδα πραγματοποίησε τις αγορές του μέσω διαδικτύου για το 2012, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν σχεδόν ένας στους 10.

Συνολικά το 45% των Ευρωπαίων πραγματοποίηση τις αγορές του μέσω διαδικτύου για την περίοδο του 2012.

Το 2013 η πρωτοφανής αυξητική αυτή τάση πόσο δε μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης όχι μόνο δεν ανακόπεται αλλά συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς. Μιλώντας με τον υπεύθυνο παραγωγής της dreamweaver.gr που στο πελατολόγιο της αριθμεί άνω των 500 λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων ,κο Θανάση Δαβαλά , μας ανέφερε ότι η δημιουργία e-shop οφείλεται αφενός στην προσπάθεια εμπόρων και καταναλωτών για καλύτερες τιμές που μπορούν να εξασφαλίσουν τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και αφετέρου στις τεράστιες ευκαιρίες που κρύβει η παγκόσμια αγορά στην οποία απευθύνονται όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας.

Επίσης οι Έλληνες επιχειρηματίες μέσω υπηρεσιών προώθησης ιστοσελίδων έχουν καταφέρει πλέον να αναρριχούν τα web sites τους στην 1η σελίδα του google όχι μόνο στο “εθνικό” google που είναι το google.gr αλλά και σε άλλων χωρών όπως google.fr , google.de , google.co.uk , google.it και άλλα διεκδικώντας ένα μερίδιο και απο εκείνες τις ομάδες αλλοεθνών καταναλωτών.

newmoney.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria