Η Καστοριά “τρύπα” στα ελληνοαλβανικά σύνορα για νέους λαθρομετανάστες - OlaDeka

Η Καστοριά “τρύπα” στα ελληνοαλβανικά σύνορα για νέους λαθρομετανάστες

Η Καστοριά “τρύπα” στα ελληνοαλβανικά σύνορα για νέους λαθρομετανάστες
Ο Νομός Καστοριάς στους νέους δρόμους της λαθρομετανάστευσης
Όπως έχουμε διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή αρμοδιότητας της Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ παρατηρείται μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση συλλήψεων αλλοδαπών

προερχομένων από αφροασιατικές χώρες οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Είναι πλέον προφανές ότι τα δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης ανθρώπινων ψυχών λόγω της αυξημένης αστυνομικής επιτήρησης των ανατολικών συνόρων της πατρίδας μας, αναζητούν και εν τέλει ανακαλύπτουν νέες οδούς λαθρομετανάστευσης, εκμεταλλευόμενα τα κενά ασφαλείας που προέκυψαν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο με τις αθρόες και συνεχείς μετακινήσεις σημαντικών αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή μας προς την περιοχή της Θράκης.
Εδώ και ένα χρόνο με σειρά παρεμβάσεων μας, είχαμε καταστήσει σαφές σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αποδυνάμωση της Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ από αστυνομικό προσωπικό σε τόσο μεγάλο αριθμό και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα επέφερε αρνητικά αποτελέσματα στην αστυνόμευση της περιοχής και ιδίως στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Την ίδια ώρα οι σοβαρές ελλείψεις σε οχήματα εκτός δρόμου κατά πρώτο λόγο και τα μειωμένα κονδύλια για επισκευές των υπαρχόντων οχημάτων καθώς και η έλλειψη καυσίμων  έχουν σαν αποτέλεσμα πολλά από αυτά να ακινητοποιηθούν πράγμα που δυσχεραίνει πολύ το έργο μας .
Ως συνδικαλιστικό κίνημα προφανώς και δεν διεκδικούμε το ρόλο του προφήτη, ούτε μας ευχαριστεί το να γινόμαστε μάντεις κακών αποδεικνύοντας στους κακόπιστους επικριτές μας ότι ο δημοκρατικά κατοχυρωμένος ρόλος μας, είναι απαραίτητος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη λειτουργία του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν φυσικά αυτός λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Κατόπιν αυτών, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να επανεξετάσει την εξέλιξη των αστυνομικών επιχειρήσεων κατά της λαθρομετανάστευσης που διαδραματίζονται εδώ και ένα χρόνο στα ανατολικά σύνορα της χώρας και στην Αττική, ανακαλύπτοντας στο χάρτη και τα υπόλοιπα παραμεθόρια γεωγραφικά διαμερίσματα που μάλλον έχουν καλυφθεί από τα διθυραμβικά επικοινωνιακά δημοσιεύματα της τεράστιας μεν αλλά μεμονωμένης δε “επιτυχίας” αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.
 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Καστοριάς
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΝΑΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ                                      ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ
Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria