Χ.Α.-Συνεχίζεται η αποψίλωση του Γράμμου από αλβανούς λαθροϋλοτόμους. Χωρίς περιπολικά οι συνοριοφύλακες στην Καστοριά. - OlaDeka

Χ.Α.-Συνεχίζεται η αποψίλωση του Γράμμου από αλβανούς λαθροϋλοτόμους. Χωρίς περιπολικά οι συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Χ.Α.-Συνεχίζεται η αποψίλωση του Γράμμου από αλβανούς λαθροϋλοτόμους. Χωρίς περιπολικά οι συνοριοφύλακες στην Καστοριά.
Συνεχίζεται το οικολογικό έγκλημα στο Γράμμο, στην Ελληνική πλευρά των συνόρων, όπου ανεξέλεγκτοι αλβανοί λαθροϋλοτόμοι έχουν εισβάλει 8,5 χιλιόμετρα μέσα σε Ελληνικό

έδαφος και αποψιλώνουν ολόκληρες πλαγιές δάσους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τους θρασύτατους κατσαπλιάδες να έχουν ανοίξει δρόμους όπου με φορτηγά και τρακτέρ μεταφέρουν στην Αλβανία την ξυλεία την οποία μεταπωλούν σε Έλληνες εμπόρους.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει αδυναμία φύλαξης των συνόρων διότι τα περισσότερα τζιπάκια-περιπολικά είναι χαλασμένα και παρκαρισμένα στα συνεργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων για την συντήρηση τους. Για παρουσία Στρατού στα σύνορα μας ούτε λόγος, η Καστοριά ως γνωστόν έχει ερημώσει από Στρατό, δεν υφίσταται επάνδρωση των παραμεθόριων φυλακίων.
Η Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή έχει κάνει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και παρεμβάσεις στους τοπικούς φορείς για το μείζον ζήτημα της λαθροϋλοτομίας στο Γράμμο από αλβανούς. Το μεν Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο Προ.Ποτζής Υπουργός Δένδιας “ποιεί τη νήσσαν” (κάνει την πάπια δηλαδή) διαβεβαιώνοντας ότι τα σύνορα μας φυλάσσονται επαρκώς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη μία λέει ότι δεν πρόκειται να φύγει ο Στρατός από τον τόπο μας, από την άλλη οι μονάδες αποψιλώνονται καθημερινά.
Για τους βουλευτές και τους τοπικούς πολιτικάντηδες ας μην τα ξαναλέμε, η κα. Αντωνίου κοιμάται και ονειρεύεται το “success story” του Σαμαρά, ο απίθανος Διαμαντόπουλος (η τύχη του αγνοείται) πιθανόν να σώζει τη χελώνα καρέτα-καρέτα μαζί με τα αναρχικά συντρόφια του σε κάποια ηλιόλουστη παραλία, ο Δήμος είναι ανύπαρκτος, η Περιφέρεια είναι ανήμπορη και δέσμια στις πολιτικές της Κυβέρνησης.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, με τα πενιχρά της μέσα σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, παλεύει να διατηρήσει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και φύλαξης των συνόρων, χωρίς αρωγή ή κάλυψη από στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετό. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς με τις πρόσφατες ενέργειες του πιέζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει την παρουσία του Στρατού στην περιοχή μας και ελπίζουμε σε θετική για τον τόπο κατάληξη.
Τα θλιβερά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου σε χωριά του νομού Καστοριάς πλησίον των συνόρων η Αστυνομία συνέλαβε 26 λαθρομετανάστες Ασιατικής καταγωγής (Πακιστανούς, Αφγανούς κλπ.) μας δείχνουν ότι οι διακινητές λαθρομεταναστών ανοίγουν “νέο δρόμο” για την είσοδο παράνομων λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα σύνορα με την Αλβανία είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι και όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει χωρίς έλεγχο ή παρενόχληση.
Επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής όσον αφορά την φύλαξη της μεθορίου με την Αλβανία:
Η 15η Ταξιαρχία να αναβαθμιστεί σε Μεραρχία.
Να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο του Άργους Ορεστικού.
Να μη φύγει καμία στρατιωτική μονάδα από Καστοριά και Φλώρινα. Να επανδρωθούν πλήρως τα στρατόπεδα με μάχιμες μονάδες.
Πλήρη επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων στη μεθόριο με την Αλβανία.
Ανάπτυξη μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού για εκπαίδευση στις παραμεθόριες περιοχές.
Να εξοπλιστούν κατάλληλα με βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα οχήματα οι Αστυνομικές Δ/νσεις Φλώρινας και Καστοριάς, έτσι ώστε να μπορούν να επιχειρήσουν κατά οργανωμένων αλβανικών συμμοριών που λυμαίνονται τα σύνορα και είναι εκπαιδευμένες σε τακτικές ανταρτοπόλεμου στα πρότυπα του UCK.
Άμεση απέλαση αλβανών λαθρομεταναστών, απαγόρευση εισόδου σε εποχιακούς εργάτες από την Αλβανία.
Να γίνει ιδιώνυμο κάθε έγκλημα που διαπράττουν οι λαθρομετανάστες.

Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria