Στο ΕΣΥ οι καθηγητές που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας – Και στην Καστοριά - OlaDeka

Στο ΕΣΥ οι καθηγητές που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας – Και στην Καστοριά

Στο ΕΣΥ οι καθηγητές που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας – Και στην Καστοριά

Ποιοι κλάδοι Υγείας στην εκπαίδευση καταργούνται! Που θα μεταφερθούν οι καθηγητές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Περίπου 1100 με 1200 εκπαιδευτικοί που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει το βράδυ της Τετάρτης στις λίστες με τα ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί τελικώς στο χώρο της Υγείας. Έπειτα από σχετικές συνεννοήσεις των υπουργών Υγείας και Παιδείας, το 60% των εκπαιδευτικών που έχουν ιατρικά επαγγέλματα θα πάρουν σε λίγο καιρό μετάθεση για τις μονάδες υγείας ώστε να καλύψουν τα κενά. Μέχρι τότε βέβαια θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ είναι άγνωστο για πόσο διάστημα τελικά θα μείνουν στο «ψυγείο».
Βέβαια όσοι προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης για να μπούνε στο ΕΣΥ θα χρειαστεί – σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr – να περάσουν από ειδική εκπαίδευση στα νοσοκομεία δεδομένου ότι απείχαν χρόνια από την Υγεία.
Τα επαγγέλματα Υγείας που καταργούνται από την εκπαίδευση είναι:
ΙΑΤΡΟΙ
Ο∆ΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Ο∆ΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ
ΡΑ∆ΙΟΛΟΓΙΑΣ−ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ο∆ΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΒΟΗΘ. ΙΑΤΡ. ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓ. ΕΡΓΑΣΤHΡΙΩΝ
ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙ∆ΟΚΟΜΟΙ – ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ
∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με εξαίρεση το 60% του προσωπικού που θα απορροφηθεί σε μονάδες Υγείας, το υπόλοιπο προσωπικό θα μπει σε διαθεσιμότητα με κατεύθυνση την έξοδο από το δημόσιο καθώς καταργούνται οι οργανικές θέσεις.
Ωστόσο μέσα στις λίστες του υπουργείου Παιδείας υπάρχουν και 302 εκπαιδευτικοί κυρίως με ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και μεταφέρονται σε διάφορες μονάδες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. 
Μεταξύ των περιοχών που θα απορροφήσουν τους εκπαιδευτικούς της Υγείας είναι κυρίως η Αττική, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Γιάννενα, η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη.
iatropedia.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria