Ψηλότερα βάζει τον πήχυ ο ΣΕΓ στην 4η Διεθνή Εκθεση Γούνας στην Αθήνα (αναλυτικό ρεπορτάζ) - OlaDeka

Ψηλότερα βάζει τον πήχυ ο ΣΕΓ στην 4η Διεθνή Εκθεση Γούνας στην Αθήνα (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Ψηλότερα βάζει τον πήχυ ο ΣΕΓ στην 4η Διεθνή Εκθεση Γούνας στην Αθήνα (αναλυτικό ρεπορτάζ)
Θα πραγματοποιηθεί από 27 – 30 Μαρτίου 2014
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, κ.κ. Νικ. Μιχαλόπουλος, Μάκης Λαγγιώτης και Κων. Τζήμας αντίστοιχα, για την 4η Διεθνή Εκθεση του ΣΕΓ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 – 30 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα, επισημαίνοντας, τα εξής:

«Το Διεθνές Εκθεσιακό Γεγονός του Μαρτίου 2014, η Fur Excellence in Athens, International Fur Fair, θα ανοίξει τις πύλες του, στις 27- 30 Μαρτίου 2014.
Η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Αθήνας, με τα εντυπωσιακά περίπτερα, την άψογη οργάνωση, και με τη συμμετοχή των Μεγαλύτερων Εταιρειών του Κλάδου, αποτελεί το κορυφαίο ραντεβού της Διεθνούς Γουνοποιίας το Μάρτιο του 2014. Η περίοδος των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες ήδη ξεκίνησε, και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Ειδικά φέτος διατηρούμε τις ίδιες τιμές ενώ  προσφέρουμε υψηλότερες παροχές. Από 110€ το τετραγωνικό μέτρο, και 90€ για τους Νέους Επιχειρηματίες, οι Εκθέτες θα έχουν στη διάθεση τους το Metropolitan Expo,  το πλέον σύγχρονο και μεγαλύτερο Εκθεσιακό Κέντρο της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες της κορυφαίας εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Rota.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, συνεχίζοντας την μεγάλη προσπάθεια θα ενισχύσει και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και τους Εκθέτες.
Τον Μάρτιο του 2014 το κορυφαίο Εκθεσιακό Γεγονός, η Fur Excellence in Athens 27-30 Μαρτίου 2014,  αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τις Επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, για να αναδείξουν τις δημιουργίες στους πολλούς επισκέπτες και νέους αγοραστές που περιμένουμε, από όλο τον κόσμο.
Ηδη υπάρχει ενδιαφέρον από παλιούς εκθέτες που στηρίζουν την ΄Εκθεση της Αθήνας και μια εταιρεία από το εξωτερικό που ενδιαφέρεται να πάρει μέρος, ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος, ενώ ο κ. Τζήμας είπε   από την μεριά του, ότι η ΄Εκθεση έχει μπεί στο Καλεντάρι των διεθνών Εκθέσεων στον κόσμο, ενώ επισήμανε, «ότι η καλοκαιρινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον κλάδο, έχουμε όμως μπροστά μας και την χειμερινή σεζόν, με τις πωλήσεις στη Ρωσία όπου εκεί είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας».
Τον λόγο πήρε τέλος ο κ. Λαγγιώτης, ο οποίος, σε δύο σημαντικές ερωτήσεις που του έγιναν, μεταξύ των άλλων, – η πρώτη από την εφημερίδα μας, για το πώς βλέπει την ύπαρξη δύο συνδέσμων γουνοποιών στην ίδια πόλη και κατά πόσο αυτό είναι θετικό για τον κλάδο – απάντησε:
1.  «Η ΄Εκθεση του ΣΕΓ είχε πάντα ένα στόχο, να αναβαθμιστεί ο κλάδος και να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο τόπος και οι εταιρείες μας. Αυτές είναι και οι επιλογές. Ξεκινήσαμε από την αρχή με ένα καλό Δ.Σ. με ενεργούς γουνοποιούς και με εναλλαγές προεδρίας και επιλέξαμε να πάμε στους καλύτερους χώρους και τις καλύτερες υποδομές, ώστε να προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν μας, τις εταιρείες μας και τον τόπο μας. Αυτό που έχει γίνει είναι κάτι το καταπληκτικό και δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των εταιρειών και η έκθεσή μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες διεθνείς εκθέσεις. Αντίθετα, η έκθεση της Καστοριάς είναι διαφορετική. Είναι περισσότερο τοπικού-κοινωνικού χαρακτήρα. Πρέπει να υπάρχει και αυτού του είδους η ΄Εκθεση γιατί καλύπτει κάποιες άλλες ανάγκες. Αλλά αν δούμε τις πραγματικές ανάγκες, έχουμε την Αθήνα η οποία έχει και τις υποδομές και τις δυνατότητες να παίξει τις ανταγωνιστικές ανάγκες σε σχέση με το Χόνγκ-Κόνγκ και το Μιλάνο. Το ζητούμενο είναι να μεγαλώσουμε την ΄Εκθεση για να μη χρειάζεται να τρέχουμε σε άλλες Εκθέσεις. Μετά από μελέτη που έκανε ο ΣΕΓ με τα στελέχη του βγάλαμε το συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει. Μία μεγάλη έκθεση στο καλύτερο σημείο της Ελλάδας με τις καλύτερες υποδομές και την μεγαλύτερη προβολή,  μια εβδομάδα μόδας στην Καστοριά – μέσα στον μήνα Οκτώβριο την είχαμε τοποθετήσει – και μια εβδομάδα στην Καστοριά – Σιάτιστα όπου να πωλείται το «στοκ» των εμπορευμάτων. Αυτά τα τρία πράγματα είναι που χρειάζεται ο κλάδος , πλήν όμως δεν βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη μεριά (Σύνδεσμος Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας»), και όλα αυτά τα θέματα απορρίπτονται. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου δε, θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο της ΄Εκθεσης».
2. Σε ερώτηση δε, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των γουνοποιών τα οποία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ χαρίζονται, ο κ. Λαγγιώτης διευκρίνησε ότι «η ανακοίνωση αυτή έχει δύο σφάλματα. Πρώτα απ΄όλα μιλά για χαριστική ρύθμιση ενώ η ρύθμιση που έγινε από τον σχετικό νόμο είναι μία ρύθμιση που δεν είναι χαριστική. Δηλαδή δίνει για μια τριετία αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των τόκων. Οι τόκοι όμως τρέχουνε και προσαυξάνουν το κεφάλαιο. Από κει και πέρα για μια δεκαετία υπάρχουν 20 εξαμηνιαίες δόσεις και πρέπει να πληρωθούν αυτές οι δόσεις κανονικά. Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι είναι ότι αυτή η ρύθμιση δεν έγινε για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις. Είναι μια ρύθμιση που έγινε για 11 νομούς παραμεθορίους και πιάνει όλους τους κλάδους. Δεν έγινε δηλαδή ούτε για την Σιάτιστα και την Καστοριά, ούτε για τον κλάδο της γούνας. ΄Αρα όλο αυτό που λέγεται δεν έχει καμμία βάση και είναι απλώς θέμα λαϊκισμού και τίποτε περισσότερο. Ο ΣΕΓ δεν έχει θέσει ποτέ θέμα ρύθμισης δανείων μέχρι σήμερα. Πέρα απ΄αυτό ο κλάδος χρειάζεται χρηματοδότηση για να υπάρξει και ανάπτυξη ειδικά στον κλάδο της γουνοποιϊας. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα, η πρώτη ύλη ανεβαίνει και δεν υπάρχει ρευστότητα, τότε ανακύπτει πολύ σοβαρό θέμα. Ο τόπος δεν θα έχει δουλειά και θα πρέπει να προσέχουμε πολύ το τι λέμε γιατί θα φτάσουμε να δουλεύουμε 100.000 δέρματα τον χρόνο, δηλαδή δεν θα υφίσταται ο κλάδος».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria