Αυξημένες κατά 30% οι αποζημιώσεις των πιστοποιημένων φασολοπαραγωγών Καστοριάς - OlaDeka

Αυξημένες κατά 30% οι αποζημιώσεις των πιστοποιημένων φασολοπαραγωγών Καστοριάς

Αυξημένες κατά 30% οι αποζημιώσεις των πιστοποιημένων φασολοπαραγωγών Καστοριάς
Αυξημένες κατά 30% ήταν οι αποζημιώσεις που παρέλαβαν από τον ΕΛΓΑ κάποιοι από τους φασολοπαραγωγούς της Καστοριάς, η παραγωγή των οποίων πέρυσι το καλοκαίρι είχε πληγεί από τις υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποσότητας του παραγόμενου προϊόντος σε μεγάλο ποσοστό (70%), αλλά

και την ποιοτική του υποβάθμιση.

Ωστόσο, το παραπάνω ποσό δεν το παρέλαβαν όλοι οι πληγέντες, αφού, σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, τα παραγόμενα προϊόντα θα έπρεπε να είναι πιστοποιημένα για να πάρουν την αυξημένη κατά 30% αποζημίωση, με αποτέλεσμα πολλοί φασολοπαραγωγοί του νομού να μείνουν …εκτός παιχνιδιού.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στους μη δικαιούχους, ενώ με το θέμα ασχολήθηκε και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΑΓΚΡΟΚΑ Α.Ε., απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας τη διεύρυνση του μέτρου για όλους του παραγωγούς του νομού.
«Στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, προβλέπεται μία επιπλέον αποζημίωση για τους καλλιεργητές των προϊόντων που είναι πιστοποιημένα ή είναι βιολογικά. Έτσι, λοιπόν, κάποιες ομάδες παραγωγών έκαναν κάποια περεταίρω διαδικασία, με αποτέλεσμα να πάρουν το επιπλέον ποσό της αποζημίωσης. Όμως, μιας και η ΑΓΚΡΟΚΑ είναι η μόνη εταιρία που πιστοποιεί τα προϊόντα, θεώρησα ότι δικαιούχοι αυτού του ποσού θα έπρεπε να είναι και οι υπόλοιποι καλλιεργητές φασολιού», διευκρίνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.
Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού αυτή την εβδομάδα θα επιδιώξει να έχει επαφές με τα αρμόδια στελέχη του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, έτσι ώστε να λάβουν το επιπλέον ποσό της αποζημίωσης όλοι οι παραγωγοί, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, είναι …εν δυνάμει δικαιούχοι.
Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria