Αλλαγή στην έναρξη της 2ης ΑΛΕΞΙΑΔΑΣ – Δείτε το νέο πρόγραμμα - OlaDeka

Αλλαγή στην έναρξη της 2ης ΑΛΕΞΙΑΔΑΣ – Δείτε το νέο πρόγραμμα

Αλλαγή στην έναρξη της 2ης ΑΛΕΞΙΑΔΑΣ – Δείτε το νέο πρόγραμμα
«Μια πόλη πάνω στην λίμνη. Ένα κάστρο πάνω στην πόλη. Το ίχνος του στα νερά της.»
    Αναλυτικά τo πρόγραμμα 

  • Τετάρτη 21/08   -21.30  «Ξενιτεμός»,  χοροθεατρική   παράσταση της ομάδας “Μύησις”( βασισμένη στην πρόσφατη μουσική έκδοση «Κίνησαν τα καράβια τα Καστοριανά»), αφιερωμένη στη  πόλη της Καστοριάς και στους ξενιτεμένους και απόδημους Καστοριανούς- στην Παναγία Κουμπελιδικη
  -22.30  Ιστορικό Δρώμενο με εθελοντές.
  • 22/08   ΕΠΙΣΗΜΗ ΈΝΑΡΞΗ στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης.
-20:00  Ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτου  Καστοριάς κ. Σεραφείμ.
  • 23/08 – 21:00:“Η Μεγάλη Συναυλία της Μνήμης” : Χρόνης Αηδονίδης, Νεκταρία Καραντζή, Θεοδοσία Στίγκα και η ορχήστρα παραδοσιακής και ανατολικής μουσικής “Πόλις”- στον Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού
  • 24/08 -19:30:  Εγκαίνια της έκθεσης του αρχιτέκτονα Μιχάλη Βασιλόπουλου με μακέτες από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους : “Όταν η αρχιτεκτονική γίνεται διαλογισμός”
  • 25/8 – 19.30: Εθελοντικές δράσεις: Παρουσίαση του βιβλίου “ Το σμαράγδι και η θάλασσα” της Λιάνας Δενεζάκη – Θεατρικό αναλόγιο
  • 26/8 –             Βυζαντινός Εσπερινός στον Ναό Αγίου Γεωργίου της Πολιτείας με την Βυζαντινή Χορωδία της Μητρόπολης Καστοριάς.
-21:30: Εθελοντικές δράσεις: “Ροβέρτος και Κατερίνα” , θεατρικό αναλόγιο από τον Δ. Ιωαννίδη – Αύλειος χώρος Αγίων Αναργύρων
  • 27/8-  -19:30 Eθελοντικές δράσεις: Υπαίθρια Παρτίδα Σκακιού , από τον Σκακιστικό Όμιλο Καστοριάς με τους μικρούς εθελοντές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, στην πλατεία Ομονοίας.
  • 28/8   -21:30: Vaga Harmonia, τρίο αναγεννησιακής μουσικής από την Νάπολη, στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Σαπουντζή (Απόζαρι).
  • 29/8               -Εθελοντικές δράσεις: θέατρο δρόμου με στοιχεία Comedia dell’ Arte.
  • 30/8   -21:30 “Μπρανταμάντε και Μαρφίσα- ο αιωρούμενος χρόνος” θεατρική παράσταση βασισμένη στο έπος του Λουντοβίκο  Αριόστο “Μαινόμενος Ορλάνδος” , από το Research Theatre Group  FraCTals, στον αύλειο χώρο της Αγίας Παρασκευής Ντολτσού.
  • 31/8   -21:30  Η χορωδία και ορχήστρα του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας με την διεύθυνση του Δ. Μαραγκόπουλου
στους κήπους της Μητρόπολης Καστοριάς.
  • 1/9     21:30   – Ιστορική Αναπαράσταση της Παράδοσης της Καστοριάς στον Αυτοκράτορα Αλέξιο  Α’ Κομνηνό: πανηγυρικό θεατρικό δρώμενο με κουστούμια εποχής και την  συμμετοχή εθελοντών στην Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης.
-Αμέσως μετά Γιορταστική συναυλία με την Μαρία Φωτίου. *
από τις 26/8 και έως και την 1/9.
–          Οι σημαιοφόροι di Carovigno από την  Πούλια- θέαμα και επιδείξεις στο δρόμου, σε όλη την πόλη.
–          Ολοήμερη Υπαίθρια Βυζαντινή Αγορά , δρώμενα και αναπαραστάσεις από επαγγελματίες, καλλιτέχνες και φοιτητές των ΤΕΙ Καστοριάς και των φοιτητών της ΑΣΚΤ,- “Το παιχνίδι της Γκίοστρας” για Μικρούς Ιππότες και Νεαρές Δέσποινες στην πλατεία Ντολτσού.
–          Εκπαιδευτικά προγράμματα για την οικολογία, τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, την τεχνολογία και την αειφορία στο Βυζάντιο και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους στα Βυζαντινά μνημεία της πόλης.
–          Πληροφορίες-επικοινωνία -προπωλήσεις εισητηρίων:
–          Γραμματεία Φεστιβάλ: +302467028999/+306951687985
–          Ηλ. ταχ.  [email protected]m   / Επίσημη Ιστοσελίδα : www.mbfok.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria