ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Το …στοίχημα για τη σεζόν 2013-2014 (αναλυτικό ρεπορτάζ) - OlaDeka

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Το …στοίχημα για τη σεζόν 2013-2014 (αναλυτικό ρεπορτάζ)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Το …στοίχημα για τη σεζόν 2013-2014 (αναλυτικό ρεπορτάζ)
Ο πήχης, εδώ και οκτώ (8) χρόνια, ολοένα και ψηλότερα!!!

Με το που ιδρύθηκε πριν οκτώ (8) χρόνια, από τον ικανό αριθμό αθλητών-τριών (30 τον πρώτο χρόνο και μετέπειτα στην πορεία έως και σήμερα 230), την αγάπη τους για το βόλεϊ και το πάθος των ανθρώπων που πλαισίωσαν διοικητικά το σύλλογο, μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι η Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς δεν φτιάχτηκε από απλά και χωρίς αξία υλικά.
Με το …καλημέρα, θα έλεγε κάποιος, της σύστασής της ως αθλητικό σωματείο και την έναρξη των δραστηριοτήτων του, καθώς και την εμφάνισή του στο κοινό του νομού μας και όχι μόνο, ο σύλλογος δικαίωσε πανηγυρικά τις προσπάθειές του σε μια ιδανική, όπως φάνηκε στη μετέπειτα παρουσία του σε αγώνες – επίσημους και μη – συγκυρία.
Και, λέμε, συγκυρία, γιατί – κακά τα ψέματα – αν δεν τύχαινε τη δεδομένη τότε χρονική στιγμή (2005) να υπάρξει ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που είναι «μαγεμένοι» από το σπορ και, πάνω απ’ όλα, να θέλουν να βγάλουν προς τα έξω αυτήν την καλώς εννοούμενη «τρέλα» τους, δημιουργώντας το σύλλογο, τότε όλα αυτά τα παιδιά – αγόρια και, κύρια, κορίτσια – που είναι «ερωτοχτυπημένα» με το άθλημα στην περιοχή μας δεν θα είχαν τη δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο και την αξία τους.
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…
Το ασίγαστο, λοιπόν, πάθος των ανθρώπων που ανέλαβαν να …τρέξουν διοικητικά το σύλλογο, που, θα έλεγε κανείς, δεν χωρούσε σε στεγανά, είχε ως αποτέλεσμα – από την πρώτη κιόλας στιγμή της ίδρυσης του σωματείου – να υπερπηδούνται τεράστια προβλήματα αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, τις υποδομές άθλησης και αγώνων κ.α., με μπόλικες, ωστόσο, δόσεις δυναμισμού, στοιχείο, πάντως, με το οποίο συνέχισαν να είναι «οπλισμένοι» και στα χρόνια που ακολούθησαν ως σήμερα, τυγχάνοντας, εν κατακλείδι, της δικαίωσης και της αναγνώρισης.
Δικαίωσης και αναγνώρισης που είχε να κάνει με τον σταδιακά επιταχυνόμενο πολλαπλασιασμό των αθλητών-τριών, που αριθμούν σήμερα 230, καθώς και την αγωνιστική πρόοδό τους όλα αυτά τα χρόνια, με τη σημαντικότερη επιτυχία τους να καταγράφεται στο περυσινό πρωτάθλημα πανκορασίδων Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο τα κορίτσια της Καστοριάς απέσπασαν την πρώτη (1η) θέση και, μάλιστα, χωρίς ήττα, ενώ, αμέσως μετά, συμμετέχοντας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, κατέλαβαν την άκρως τιμητική τρίτη (3η) θέση, αποσπώντας παράλληλα τα εύσημα των ανθρώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
Η αγωνιστική χρονιά (2012-2013) έκλεισε ονειρεμένα, καθώς η Πολυξένη Βαενά και η Αθηνά Αργυρίου κατέλαβαν την 3η θέση στο εγνωσμένης αξίαςBeachVolleyFinalsV-16, στο AllouFunParkστην Αθήνα
Η αγωνιστική ανοδική πορεία του συλλόγου, που είναι γεγονός ότι άφησε τους πάντες ικανοποιημένους στην περσινή σεζόν, αλήθεια είναι, πως έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθότι στο φημισμένο τουρνουά BeachVolleyFinalsV-16, στο Allou! FunPark, στην Αθήνα, το δίδυμο Πολυξένη Βαενά – Αθηνά Αργυρίου, έχοντας αναμετρηθεί με τις κορυφαίες βολεϊμπολίστριες της χώρας στην ηλικία τους, κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, που ήταν και η κορυφαία διάκριση για τα δύο κορίτσια του νομού μας στη σύντομη αθλητική τους καριέρα.
Για να φτάσουν, ωστόσο, αμφότερες να συμμετέχουν στο προαναφερόμενο τουρνουά στην Αθήνα, κοντραρίστηκαν με αρκετά ζευγάρια στο πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση, ενώ οι συναθλήτριές τους Ειρήνη Σαββίδου και Κυριακή Μίχου, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο ίδιο πρωτάθλημα, δεν κατέστη δυνατόν να πάρουν το εισιτήριο συμμετοχής τους στο BeachVolleyFinalsV-16,πράγμα, που, αν παρεμπιπτόντως πετύχαιναν, θα ανέβαζαν ακόμη περισσότερο το πρεστίζ του Καστοριανού συλλόγου, υποχρεώνοντας τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας να …παραμιλήσουν, όχι, βέβαια, ότι δεν το έκαναν με την επιτυχία της κατάληψης της 3ης θέσης από τις Βαενά και Αργυρίου.
Το …στοίχημα για τη σεζόν 2013-2014
Τα κολακευτικά λόγια, από όλους όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ στο νομό μας και όχι μόνο, ήδη συνοδεύουν την Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς από την αγωνιστική παρουσία της στην περσινή σεζόν, ωστόσο, όμως, στη λογική να παραμείνουν «ζεστά» τα παιδιά του συλλόγου και να αναπτύξουν περεταίρω το ταλέντο τους, για φέτος, η διοίκηση αποφάσισε να δημιουργήσει και να επανδρώσει τμήμα γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου, η οποία ομάδα θα συμμετάσχει στη Β’ Εθνική κατηγορία, που είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους, με την Καστοριά να αποτελεί τη μία εκ των εννέα ομάδων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Σε αυτό το πρωτάθλημα, εντούτοις, η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, στη συνέχεια θα αγωνιστεί με την πρωταθλήτρια του ομίλου της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε μία εκ των δύο να κερδίσει την άνοδο στην Α2.
Η Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς, ωστόσο, έχοντας επίγνωση του τι σημαίνει Β’ Εθνική κατηγορία και πόσο δύσκολη είναι από πλευράς αγωνιστικής η κατάσταση, σε αυτό το πρωτάθλημα που θα …τρέξει προσεχώς θα προσπαθήσει να αποκομίσει όσες το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες, προκειμένου πάνω σε αυτές να «χτίσει» το μέλλον της.
Είναι, βέβαια, ένα «στοίχημα» που έχουν βάλει όλοι στο σύλλογο, προσδοκώντας παράλληλα τη βοήθεια, οικονομική και ψυχολογική, από την τοπική μας κοινωνία και δη από τους φορείς του τόπου μας, μιας και 230 νέοι και νέες που δραστηριοποιούνται στην Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς δεν είναι αμελητέα ποσότητα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την έναρξη της προετοιμασίας όλων των τμημάτων για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αυτή ορίστηκε από τον προπονητή κ. Βαγγέλη Φωτόπουλο και τους βοηθούς του κ.κ. Άγγελο Γεωργιάδη και Χρήστο Παπαχρήστου για την Τρίτη (χθες) 20 Αυγούστου 2013.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Π.Κ. αποτελείται από τους:
Ήργη Αργύρη (πρόεδρο), Μουσουλή Γεώργιο (αντιπρόεδρο), Σουζάνα Σούλιου (ταμία), Αγνή Βασιλειάδου – Τζήλλα (γεν. γραμματέα), Κετσεμενίδη Ιορδάνη (γεν. αρχηγό), Αγάπη Παπαδοπούλου (γεν. έφορο) και Θεμελή Παρίση (μέλος).ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria