Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θέλουν να πάνε στον Άρη και να… μην ξαναγυρίσουν - OlaDeka

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θέλουν να πάνε στον Άρη και να… μην ξαναγυρίσουν

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θέλουν να πάνε στον Άρη και να… μην ξαναγυρίσουν

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία του να μεταναστεύσουν όχι απλώς σε μία άλλη χώρα, αλλά σε έναν άλλο πλανήτη.

Ο λόγος γίνεται για τον Άρη, όπου στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν το μεγάλο ταξίδι για τον κόκκινο πλανήτη χωρίς επιστροφή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Άρης Ένα» περίπου 30.000 είναι αυτοί που έχουν κάνει αίτηση και έχουν τακτοποιήσει όλες τους τις υποχρεώσεις ώστε να αποχωρήσουν από τον πλανήτη γη.

Ο διευθυντής όμως του προγράμματος, Μπας Λάνσντορπ υποστηρίζει πως είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που σκέφτονται να κάνουν αίτηση, καθυστερούν όμως είτε λόγω προσωπικών προβλημάτων, είτε εξαιτίας του δισταγμού τους. Η διαδικασία αίτησης πάντως είναι πολύ απλή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την υποβάλλουν αντί ενός αντιτίμου που ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται στο ποσό των 38 δολαρίων.

Το πρόγραμμα έχει ήδη σχεδιαστεί και προβλέπονται συνεχή διαστημικά ταξίδια στον Άρη με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας προμηθειών. Η αποστολή σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται να έρθει εις πέρας έως το 2022, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη διάρκειας 510 ημερών το 2018.

Οι επιστήμονες της NASA εκφράζουν παρόλα αυτά τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο εφικτό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο εξαιτίας των περιβαλλοντολογικών συνθηκών και της ακτινοβολίας που επικρατεί στον Άρη. Με τα σημερινά δεδομένα να επιτρέπουν μία σχετικά μεγάλη παραμονή στον γειτονικό πλανήτη αλλά να αδυνατούν να την μετατρέψουν σε μόνιμη εγκατάσταση προς το παρόν, η φιλόδοξη εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ολοκλήρωση του προγράμματος με την ελπίδα να γίνει πραγματικότητα σε λιγότερο από μία δεκαετία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria