Επίσκεψη 100 φοιτητών από 34 χώρες στην Καστοριά - OlaDeka

Επίσκεψη 100 φοιτητών από 34 χώρες στην Καστοριά

Επίσκεψη 100 φοιτητών από 34 χώρες στην Καστοριά
Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενούμε στην πόλη μας, εκπαιδευτική εκδρομή ξένων φοιτητών και επιστημόνων του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε  Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Οι 100 φοιτητές φέτος, προέρχονται  από 34 χώρες του κόσμου και επισκέπτονται την Καστοριά από το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 41ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας  αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό με μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης,  και συμπεριλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην περιοχή μας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, για άλλη μια χρονιά, στηρίζει  την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης καθώς θεωρεί ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τα παιδιά αυτά θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria