Xorafaki.gr: Η πρωτότυπη ονλάιν πλατφόρμα που συμβουλεύονται οι Έλληνες για το πως να καλλιεργήσουν το χωράφι τους - OlaDeka

Xorafaki.gr: Η πρωτότυπη ονλάιν πλατφόρμα που συμβουλεύονται οι Έλληνες για το πως να καλλιεργήσουν το χωράφι τους

Xorafaki.gr: Η πρωτότυπη ονλάιν πλατφόρμα που συμβουλεύονται οι Έλληνες για το πως να καλλιεργήσουν το χωράφι τους

Σε μια εποχή που η ενασχόληση με την καλλιέργεια βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, αποτελώντας πλέον μια φυσική επιλογή, γεννήθηκε η υπηρεσία xorafaki.gr, μια ιστοσελίδα για όσους έχουν γη αλλά δεν ξέρουν πώς να την καλλιεργήσουν ή πώς να την κάνουν αποδοτικότερη.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και νεαρής ηλικίας έρχονταν και μας ζητούσαν πληροφορίες για την αγροτική παραγωγή και τις καλλιέργειες, πώς θα οργάνωναν την γη τους. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το xorafaki.gr» αναφέρει, η κυρία Γιούλη Δοξανάκη, η δημιουργός της ιστοσελίδας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες μελέτες στους εν δυνάμει αγρότες. Το μόνο που χρειάζεται είναι δείγμα εδάφους από το χωράφι, περίπου ένα κιλό χώμα, και απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα.

«Εκτός από τις λύσεις μας ζητούσαν και οικονομικές προτάσεις ή μελέτες που θα ήταν σε θέση να πληρώσουν, οπότε δημιουργήσαμε ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, από το ερωτηματολόγιο για το πώς φαντάζεται κανείς την καλλιέργειά του, μέχρι εξειδικευμένες μελέτες ανά περίπτωση».

Η κυρία Δοξανάκη επισήμανε ότι τις υπηρεσίες δεν ζητούν μόνο εκκολαπτόμενοι αγρότες, αλλά και υφιστάμενοι καλλιεργητές που θέλουν να δουν την γη τους να αποδίδει περισσότερο. «Είναι πιο δύσκολο να αλλάξει κάποιος καλλιέργεια όταν ήδη υπάρχει, π.χ. να “χαλάσει” τις ελιές, όμως, επειδή ο επαγγελματικός προσανατολισμός αλλάζει λόγω της κρίσης, ζητούν την βοήθειά μας και αγρότες με εμπειρία».

Το xorafaki.gr είναι το «παιδί» της Lotus Business Consulting, της leader εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών στο χώρο των τροφίμων και των ποτών. Από το 2000, συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της αγροδιατροφικής αλυσίδας στην Ελλάδα. Η Lotus Business Consulting αναπτύσσεται μέσα από ένα δίκτυο μόνιμου επιστημονικού προσωπικού και εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών. Στο μόνιμο προσωπικό της βρίσκεις top γεωτεχνικούς (γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων), κορυφαίους οικονομολόγους, ειδικούς συμβούλους εκπαίδευσης και marketing. Αυτό το πολύπλευρο μείγμα διαφορετικών εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας είναι καθοριστικό γιατί το xorafaki.gr σου προσφέρει ολοκληρωμένες, αποτελεσματικές, οικονομικά συμφέρουσες κι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria