Συνέντευξη με τον Διονύση Ποτσολάκη, τον διοργανωτή του River Party - OlaDeka

Συνέντευξη με τον Διονύση Ποτσολάκη, τον διοργανωτή του River Party

Συνέντευξη με τον Διονύση Ποτσολάκη, τον διοργανωτή του River Party
«Η  μουσική είναι  δύναμη πολιτισμού και κουλτούρας που μας κρατάει ζωντανούς. Το River Party παρέχει μηνύματα συνύπαρξης και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο»

35ο RIVER PARTY
31  ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 Της Θεοδώρας Ζήση Κωτσοπούλου
          Υπάρχει ένα καλοκαιρινό ραντεβού που δεν χάνει κανείς. Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ στην Ελλάδα, έρχεται για μία ακόμα χρονιά να μας παρασύρει, από τις 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στον πιο ανέμελο και αυθεντικό τρόπο διακοπών και διασκέδασης! Χιλιάδες νέοι που αγαπούν την φύση και την κατασκήνωση, αλλά και φίλοι της μουσικής από όλη την Ελλάδα, πολλοί επισκέπτες της χώρας μας από τις όμορες χώρες και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής και των γειτονικών νομών κατακλύζουν επί 5 ημέρες το Νεστόριο Καστοριάς και εκεί, μπροστά στις όχθες του Αλιάκμονα, αποδεικνύουν ότι κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει τη χαρά… και τις διακοπές!
Για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, έκανε λόγο στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Διονύσης Ποτσολάκης.
Ο διοργανωτής του φεστιβάλ έκανε ειδική αναφορά και στη μουσική, η οποία όπως είπε, εξακολουθεί να είναι πηγή ενέργειας και ζωντάνιας για το λαό μας. «Μπορεί τον τελευταίο καιρό με ότι μας συμβαίνει σαν λαός, η μουσική να υποβαθμίζεται, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια δύναμη πολιτισμού και κουλτούρας που μας κρατάει ζωντανούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε παράλληλα ότι μέσα σε όλη αυτή τη μιζέρια το ριβερ πάρτυ προσδίδει μία νότα αισιοδοξίας στους νέους ανθρώπους όχι μόνο ηλικιακά αλλά και σε αυτούς που αισθάνονται νέοι που μπορούν να έρθουν και να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και να δώσουν ένα μήνυμα σύνυπαρξης και αισιοδοξίας και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ένας μήνας απομένει ακόμη για να ξεκινήσει η εκδήλωση του καλοκαιριού και του πολιτισμού. Είστε έτοιμοι για το 35ο River Party ;
Είμαστε πλήρως έτοιμοι. Τώρα μένει να τα κάνουμε όλα αυτά πράξεις. Μάλιστα, φέτος, έχουμε ετοιμάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα για όλους τους νέους και τις νέες που θέλουν να νιώσουν τη διασκέδαση και μια αξέχαστη εμπειρία στις πανέμορφες όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Έναν μοναδικό προορισμό για κάθε φυσιολάτρη. Το river party είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που για 35 ολόκληρα χρόνια αγαπήθηκε από  όλο το κοινό, καθώς το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 50.000 επισκέπτες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μας  τη γιορτή του πολιτισμού και της μουσικής στο ποτάμι του πολιτισμού, σε μια αναζήτηση νέων δρόμων και τρόπου έκφρασης της μουσικής.
Όπως βλέπουμε στο  πρόγραμμα, υπάρχουν δυνατά ονόματα που θα λάβουν μέρος. Πιστεύετε ότι θα τραβήξουν τους επισκέπτες για να έρθουν όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό;
Τα ονόματα είναι ως επί τω πλείστον ότι καλύτερο μπορούσαμε να βρούμε από την ελληνική αγορά, όπως κάνουμε και τα περασμένα χρόνια στον τομέα του έντεχνου τραγουδιού, που να μην επαναλαμβάνονται συνέχεια. Αλλά αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις, γιατί η ελληνική μουσική δεν είναι ανεξάντλητη. Έχει όρια και ακολουθούμε τη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά πέρυσι. Να βάλουμε κάνα δυο πινελιές ξένου ρεπερτορίου. Αυτό το κάναμε και φέτος, διαλέξαμε ένα από πιο αγαπημένα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής  να εμφανιστεί στο  river party. Τους JAMES , ένα πάρα πολύ αξιόλογο συγκρότημα, αλλά και ένα λιγότερο γνωστό βέβαια, αλλά μουσικά πάρα πολύ αξιόλογο από το Παρίσι, τους Dabay and see που παίζουν ένα μείγμα έθνικ μουσικής μαζί με ροκ αλλά και στοιχεία αραβικά.  Είναι Γάλλοι, αλλά αραβικής καταγωγής από την Αλγερία των πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής.
Από την ελληνική μουσική έχουμε την Πρωτοψάλτη, το Μάριο Φραγκούλη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Τζίμη Πανούση που είναι έκπληξη γιατί δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει συναυλίες .
Τι μηνύματα εισπράττετε από τους θαυμαστές; Θα έχουμε  φέτος περισσότερο κόσμο;
Δεν ξέρω αν θα έχουμε περισσότερο κόσμο. Πάντως  εάν αν θα έχουμε περισσότερο, είναι ένα θέμα, γιατί δεν έχουμε που να τον βάλουμε! Ο χώρος είναι περιορισμένος. Κάνουμε κάποιες ενέργειες να ανοίξουμε κάποιους κατασκηνωτικούς χώρους, αν τα καταφέρουμε μέχρι τότε, σίγουρα θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κατασκηνωτές.  Ωστόσο δεν τίθεται θέμα για ημερήσιους επισκέπτες.
‘Έχουν  βελτιωθεί  φέτος οι  υποδομές στο River Party;
Δεν έχουν βελτιωθεί όσο θα θέλαμε, διότι τα πάντα είναι και σε συνάρτηση με την εποχή που ζούμε και αυτό δυστυχώς περνάει από την απίστευτη οικονομική κρίση, η οποία δε σου δίνει τη δυνατότητα να ξοδεύεις χρήματα ασύστολα. Πάντως, θα έχουμε περισσότερες τουαλέτες υπό την μορφή χημικών τουαλετών και όχι μόνιμων κατασκευών. Πέρα όμως από αυτά, δεν επιτρέπεται να χτίσεις πολεοδομικά, δε σε αφήνει το κράτος. Επομένως, τα κτίρια είναι αυτά που υφίστανται μέχρι τώρα,  δεν μπορούν να γίνουν παραπάνω. Οι υποδομές όμως της υδροδότησης είναι καλύτερες από πέρυσι, διότι εκεί έχει βοηθήσει με κάποιες παρεμβάσεις  ο Δήμος Νεστορίου. Μάλιστα, έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και ο δήμος καλυτέρευσε και το δίκτυο υδροδότησης και το νερό είναι επαρκές για το φεστιβάλ, αλλά και για όλο το χωριό, καθώς υπάρχουν κάτοικοι που ζουν μόνιμα εδώ.
Όσον αφορά τώρα στα εισιτήρια έχει ανέβει φέτος η τιμή; Ποια θα είναι η διαδικασία προμήθειας των εισιτηρίων ;
Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο ίδιος. Εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ, είτε στα καταστήματα public. Ο κατασκηνωτής θα παίρνει ένα voucher που με την ταυτότητα του στην είσοδο θα το ανταλλάσσει με ένα βραχιολάκι. Το πενθήμερο ήταν 50  ευρω, όμως εξαντλήθηκαν και στις μέρες του ρίβερ θα είναι το πενθήμερο στα 60 ευρώ.
Η πόλη της Καστοριάς πιστεύετε ότι αγκάλιασε το River Party;
Εγώ νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία το αγκαλιάζει και με το παραπάνω, είναι πηγή ζωής και κάνει πασίγνωστη την περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Εξαιρέσεις όμως θα υπάρχουν, γιατί υφίστανται διαφορετικές απόψεις. Χαιρόμαστε όμως για όσους το αγαπούν.
Το τελευταίο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν το River Party;
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω ότι μέσα σε αυτό το οικονομικό κυκεώνα που βιώνει η χώρα μας, καθώς μαστίζεται από αυτή τη μιζέρια, η οποία διογκώνεται συνεχώς, όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Κάθε πέρυσι ήταν και καλύτερα. Μέσα σε όλη αυτή τη μιζέρια το ριβερ πάρτυ είναι μία νότα αισιοδοξίας στους νέους ανθρώπους όχι μόνο ηλικιακά αλλά και αυτούς που αισθάνονται νέοι που μπορούν να έρθουν και να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και να δώσουν ένα μήνυμα σύνυπαρξης και αισιοδοξίας και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Η κρίση είναι ένα από τα λίγα πράγματα που του κάνει καλό, είναι πάμφθηνο, γιατί οπουδήποτε αλλού να πήγαινε θα ξόδευε τα διπλάσια και τριπλάσια λεφτά, διότι είναι πολύ χαμηλή η τιμή σε σχέση με αυτά που θα δούνε.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι τη μοναδική εμπειρία του River Party συμπληρώνουν οι οργανωμένες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης, εστιατορίων, μπαρ και πρώτων βοηθειών, ενώ οι φίλοι του θεσμού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και διάφοραevents, τα οποία θα κρατήσουν όλο το 24ωρο αμείωτο το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών και των επισκεπτών.
 Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria