JAMES: “Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του για λίγο στο Nεστόριο” (συνέντευξη) - OlaDeka

JAMES: “Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του για λίγο στο Nεστόριο” (συνέντευξη)

JAMES: “Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του για λίγο στο Nεστόριο” (συνέντευξη)
Οι Άγγλοι rockers JAMES και ο ιδρυτής και μοναδικό από τα αρχικά μέλη της μπάντας (1982), Jim Glennie μιλήσανε στο Rock Overdose και στο Ζήση Πετκανά, με την ευκαιρία της

μοναδικής τους φετινής επίσκεψης στη χώρα μας τη Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 για τις ανάγκες του μεγαλύτερου μουσικού – κατασκηνωτικού Φεστιβάλ της χώρας μας, του 35ου River Party στο Νεστόριο Καστοριάς!

Aπολαύστε τη συζήτηση παρακάτω:
Rock Overdose: Γεια σου Jim και καλώς ήρθες στο Rock Overdose για άλλη μια φορά! Πως είναι να μας επισκέπτεστε ξανά;
Jim Glennie: Είναι φανταστικό που επιστρέφουμε στην Ελλάδα. Έχουμε πολλούς φίλους εκεί και ανυπομονούμε να επισκεφτούμε ένα μέρος της χώρας που δεν το έχουμε δει ξανά.
Rock Overdose: Έρχεστε κάθε χρόνο στην Ελλάδα, βλέπετε διαφορές στα ακροατήρια;
Jim Glennie: Πάντα ξαφνιαζόμαστε από την αγάπη και το πάθος των Ελλήνων οπαδών για τη μουσική μας. Αυτό πάντα κάνεις τις συναυλίες κάτι πολύ ξεχωριστό και αποτελεί τον κύριο λόγο που μας αρέσει να ερχόμαστε στην Ελλάδα.
Rock Overdose: Ηχογραφείτε νέο album τώρα, σωστά; Πως θα ακούγεται;
Jim Glennie: Είμαστε στην μέση του album και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για το πώς τα κομμάτια ακούγονται. Πάντα θέλαμε ένα James album να ακούγεται λίγο διαφορετικό από ότι έχουμε κάνει πιο πριν αλλά ελπίζω οι οπαδοί να μείνουν ευχαριστημένοι.
Rock Overdose: Είναι εύκολο να συγκεντρωθείτε όταν είσαι στο δρόμο ή στο studio όλη την ώρα;
Jim Glennie: Έπρεπε να αφήσουμε το studio για λίγες φορές προκειμένου να παίξουμε συναυλίες αλλά δεν πειράζει. Μας δίνει ένα διάλλειμα και αυτό είναι πάντα σημαντικό όταν δουλεύεις πάνω σε μουσική.
Rock Overdose: Ποια η καλύτερη στιγμή των ηχογραφήσεων μέχρι τώρα;
Jim Glennie: Νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή στο studio μέχρι τώρα είναι η ηχογράφηση του κομματιού “Moving On”. Μετατράπηκε από ένα μικρό, απλό τραγούδι σε ένα τέρας!
Rock Overdose: Είναι αλήθεια ότι ένα από τα κομμάτια γράφηκε στην Αθήνα πέρσι; Μπορείς να μας δώσεις επιπλέον λεπτομέρειες;
Jim Glennie: Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για γράψιμο, οπότε το κάνουμε συχνά όταν είμαστε στην επαρχία και παίζουμε μια συναυλία. Όντος γράψαμε κάτι στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2012. Δούλεψε καλά και έχουμε ένα από αυτά τα κομμάτια στο νέο album.
Rock Overdose: Έχεις δει την κατάσταση της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες;
Jim Glennie: Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις την κατάσταση της Ελλάδας, η οποία γίνεται όλο και χειρότερη για τους πολίτες της. Εμείς μπορούμε μόνο να ελπίζουμε να αρχίσει και να καλυτερεύει. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του για λίγο στο Nεστόριο, θα είμαστε χαρούμενοι.
Rock Overdose: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί στο River Party, από το live show?
Jim Glennie: Δεν ξέρουμε ακόμα ποια κομμάτια θα παίξουμε αλλά θα είναι ένα μίγμα από τις νεότερες δουλειές μας και πολλά μεγάλα κομμάτια που όλοι τα ξέρουν καθώς και κάποια από το καινούριο album! Πάντα θέλουμε οι συναυλίες μας να είναι μια γιορτή και οι άνθρωποι να φεύγουν από αυτές αισθανόμενοι θετικά και ψυχολογικά ανεβασμένοι!
Rock Overdose: Jim σε ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σου!
Jim Glennie: Οι James θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους υπέροχους ανθρώπους της Ελλάδας γιατί μας κάνουν να νιώθουμε τόσο ευπρόσδεκτοι και γιατί βάζουν τη μουσική μας στην καρδιά τους. Πάντα είναι χαρά μας να ερχόμαστε στη χώρα σας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα συμβάντα του χρόνου. Οι James πάντα ήταν μια live μπάντα, είναι αυτό που κάνουμε καλύτερα από όλους και στο Nεστόριο ελπίζουμε να σας δώσουμε κάτι ξεχωριστό.
Mε αγάπη και ευχαριστίες, Jim Glennie.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το 35o RIVER PARTY καθώς και Διαγωνισμός για 2 πενθήμερες προσκλήσεις, ΕΔΩ
Για το RockOverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου – Ζήσης Πετκανάς
Μετάφραση: Κων/νος Δημητρόπουλος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria