ΣΕΓ: Προσβλητικός ο έλεγχος του ΙΚΑ - OlaDeka

ΣΕΓ: Προσβλητικός ο έλεγχος του ΙΚΑ

ΣΕΓ: Προσβλητικός ο έλεγχος του ΙΚΑ
Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο ελέγχου από κλιμάκια του ΙΚΑ γουνοποιητικών επιχειρήσεων στις περιοχές της Καστοριάς και Σιάτιστας. Οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία θα πρέπει να γίνονται

προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνεπείς επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο ελέγχθηκαν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις μεταξύ 4-8 Ιουλίου, εξαιτίας υπερβολικών και άστοχων δηλώσεων για ανύπαρκτους τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων, ήταν προσβλητικός προς τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται υπό τις πιο δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εργάζονται.
Είμαστε εναντίον της ανασφάλιστης εργασίας αλλά και της εκ των προτέρων ενοχοποίησης και στοχοποίησης επιχειρήσεων επειδή κατορθώνουν και λειτουργούν αλλά και να προσφέρουν εργασία. Προσβλητικές συμπεριφορές και απειλές δεν αρμόζουν σε όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, είναι απαράδεκτες και μη ανεκτές.
Ο ΣΕΓ στηρίζει τις επιλογές για την ανάταξη της Εθνικής Οικονομίας, όμως επιφυλάσσεται για όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια των υγιείων επιχειρήσεων.
Οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις και ο κλάδος μας έχει την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του εξωστρεφούς του προσανατολισμού, και όχι την στοχοποίηση του επειδή ακόμη και στους καιρούς αυτούς κατορθώνει να πρωταγωνιστεί στις ελληνικές εξαγωγές και να προσφέρει πολύτιμο συνάλλαγμα, φόρους και απασχόληση, στηρίζοντας την Εθνική και Τοπική μας οικονομία.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria