Η φραπεδοξεφτιλα της Νέας Ελληνικής κοινωνίας μας! - OlaDeka

Η φραπεδοξεφτιλα της Νέας Ελληνικής κοινωνίας μας!

Η φραπεδοξεφτιλα της Νέας Ελληνικής κοινωνίας μας!

ΦΡΑΠΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΑΕΔ !
Ανεργία!!
Ένα φαινόμενο τόσο σκούρο όσο και η πρώτη ύλη του Φραπέ! με διαστάσεις που οι πολιτικοί της χώρας δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν! γιατί δεν έχουν κοινωνική σημερινή αίσθηση της καθημερινότητας!
Ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζεται με την χαλαρότητα που ο Έλληνας καταναλώνει το αγαπημένο θερινό δροσερό αφέψημα τον Φραπέ!

Μάλλον τελικά δεν φταίνε οι Αεροψεκασμοι!! που επικαλούνται μερικοί τηλεοπτικοί φραπεδοκαφετζηδες!
Η σε παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωση του Φραπέ πιθανότατα δρα μακροχρόνια τόσο κατασταλτικά που ίσως εξηγεί την σημερινή μηδενική αντίδραση του νέο Έλληνα!

Εξηγώ….
Σήμερα 31/07/13 για μια απλή βεβαίωση ανεργίας η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ο Νέο Έλληνας Άνεργος καλείτε να στηθεί στην ατελείωτη εξευτελιστική ουρά της Νέο Ελληνικής πραγματικότητας !
δηλαδή της Ανάπτυξης και του ΦΡΑΠΕ της Ανεργίας!
Να γίνει αυτό όμως νωρίς, δηλαδή πριν ανοίξουν οι πόρτες του οργανισμού προκειμένου να προμηθευτεί το πολυπόθητο χαρτάκι σειράς εξυπηρετησης που συναντά κανείς στον ΟΑΕΔ και ειδικότερα σε αυτόν της Καλλιθέας.
Η γειτονιά φυσικά έχει οσμιστεί την «φραπεδοξεφτιλα» της ουράς και έτσι γύρω από τον ΟΑΕΔ η νεοελληνική επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ και της Ανάπτυξης σφύζει από κάθε λογής καφενεία!
Η ουρά του κόσμου δεν περιορίζεται στο πεζοδρόμιο της εισόδου αλλά φτάνει διασχίζοντας τον δρόμο έως το απέναντι Super Market!
Η ουρά συνεχώς εμπλουτίζεται από διαφόρους και διάφορες που στην πλειοψηφια τους κρατάνε ένα φραπέ στο χέρι αφού είναι πρωί, αλλά και αφού σίγουρα το διαρκείας αφέψημα θα τους κρατήσει συντροφιά στην αναμονή και στην ουρά ξεφτίλας!
Εξευτελισμός προσωπικότητας τριτοκοσμικός είναι σε δημόσια θεα!! αφού πρόσωπα διάφορα, νέες κοπελίτσες, νεαρά αγόρια, μεγαλύτεροι, οικογενειάρχες, μαμάδες με καροτσάκι με τα μικρά στην αγκαλιά, μετανάστες και όποιον μπορεί να φανταστεί κανείς στέκονται σε δρόμο κοινής θεας στην ουρά Ανεργίας του ΟΑΕΔ!!
Να βεβαιώνει στους περαστικούς και οικείους με το φραπέ στο χέρι και το τσιγάρο ότι είναι εξαθλιωμένος και άνεργος/η !!!

Για να δώσω εικόνα για όσους δεν φανταστηκαν ποτέ τον περήφανο αγωνιστή επαναστάτη εαυτό τους έτσι ..σας μεταφέρω…. ότι στους τοίχους του ΟΑΕΔ υπάρχουν κολλημένες αφίσες διαφόρων φανερά Αριστερών οργανώσεων που κατηγορούν τους υπόλοιπους αριστερούς που κατέκλεισαν το Lifestyle, άλλες που καλούν για αυτοργανωση και άλλες που καλούν για επανάσταση!
Όμως η σημασία της αφισοκόλλησης είναι τέτοια που οι άνεργοι με το φραπέ στο χέρι διαγκωνίζονται να εντοπίσουν «ευκαιρία» μια και σε πολλές πάνω τους κολλημένα υπάρχουν «ενοικιάζεται»!
Επίσης όμως υπάρχουν αφίσες των Συνδικάτων των Υπαλλήλων που εντός Αυγούστου ’13 θα περιέλθουν 600 άτομα σε καθεστώς κινητικότητας και καλούν ακόμα και τους ανέργους να τους στηρίξουν!

Στα έγκατα του ΟΑΕΔ για όσους φτάσουν θα δουν και εκεί υπαλλήλους με το φραπέ στο γραφείο!
Θα δουν Υπαλλήλους μεγάλες κυρίες, σαν την μεσόκοπη γειτονισα σας ισως, που σήμερα δακρύζουν γιατί δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί αύριο!
Θα θυμηθούν ίσως ότι κάποτε μέσα στα νεύρα τους
και την ασφάλεια του «βρέξει χιονίσει δημοσιοϋπαλληλικού» φραπέ και του γραφείου τους έκαναν κάποιους άνεργους να αισθανθούν άβολα?

Όμως η ουρά μεγαλώνει με νέους ζωντανούς αυτούς με τα μοντέρνα τατοο και τα σκουλαρίκια, καλογυμνασμένους και γεμάτους ζωντάνια /ενέργεια να την σκορπάνε με το φραπέ στο χέρι αλλά δυστυχώς στην μίζερη ουρά του ΟΑΕΔ!

Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι στην ουρά παρατηρείς και τις αφίσες του ΟΑΕΔ για το δήθεν ψηφιακό PORTAL που μπορείς με ευκολία και ταχύτητα να πάρεις ότι βεβαίωση θέλεις ηλεκτρονικά μέσω του tablet και I phone η Υπολογιστή σου!
Αυτό φυσικά συμβαίνει αν σαν άνεργος ακόμα μπορείς και πληρώνεις την ΔΕΗ και την οποία σύνδεση ιντερνετ μπορείς!

Φραπεδοξεφτιλα!! Των Νέο Ελλήνων Ανεξάντλητη!!!!
Στο τέλος υπάρχουν και μερικοί « φραπο – λαμογια» που σου ανταλλάσουν χαρτάκι με συντομότερο νούμερο !!
Δημιούργημα των ψηφισμένων μας Πολιτικών! Σημερινά απολιθώματα της Ελληνικής Βουλής παντελώς απούσα από την καθημερινότητα!

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Οικονομολόγος Πολιτικός Αναλυτής ΜΒΑ BSHons
Έλληνας Πολίτης της καθημερινότητας!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria