ΔΕΥΑΚ: Ανακοίνωση για την δημοτική κοινότητα Μανιάκων - OlaDeka

ΔΕΥΑΚ: Ανακοίνωση για την δημοτική κοινότητα Μανιάκων

ΔΕΥΑΚ: Ανακοίνωση για την δημοτική κοινότητα Μανιάκων
Από την ΔΕΥΑΚ ανακοινώνεται ότι για την άμεση επίλυση του προβλήματος ύδρευσης των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μανιάκων, προέβη στην εγκατάσταση αγωγού Φ 160,

μήκους 780 μέτρων, συνδέοντας το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς με την δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού Μανιάκων από την θέση Φούρκα, δηλαδή από τα νερά της Κορομηλιάς. Το έργο παρά την καθυστέρηση λόγω εκβραχισμού και άλλων τεχνικών προβλημάτων ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της υδροδότησης του οικισμού με 45 m3 την ώρα καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες υδροδότησης του οικισμού.

Το έργο αυτό δίνει οριστική λύση στην ύδρευση του οικισμού Μανιάκοι αφού αυτή γίνονταν μέχρι τώρα από την «πηγή Κολοβρέκι» με δύο αντλίες με έναν ωθητικό αγωγό Φ140 και από την παρακείμενη «υδρογεώτρηση περιοχής Λεύκης» με μία αντλία με έναν ωθητικό αγωγό Φ140, η οποία διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο έχει μείωση παροχής 50%. Παρόλο που λειτουργούσαν  αδιάλειπτα και οι τρεις εγκατεστημένες αντλίες, δεν μπορούσαν να καλύψουν την ζήτηση σε ώρες αιχμής με αποτέλεσμα κάποιες ώρες της ημέρας ορισμένα υψηλά ή απομακρυσμένα σημεία υδροληψίας να μένουν χωρίς νερό.
Στο χρονικό διάστημα των εργασιών οι πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Μανιάκων ανταποκρίθηκαν πλήρως στο αίτημα της ΔΕΥΑΚ να μη σπαταλούν το νερό και να περιορίσουν την κατανάλωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και αποφύγαμε τις εκτεταμένες διακοπές της υδροδότησης του οικισμού.
Η ΔΕΥΑΚ μελετά και προγραμματίζει έργα που θα δώσουν τέλος στις δύο βασικές αδυναμίες του συστήματος υδροδότησης, που είναι η μικρή διατομή των ωθητικών αγωγών και η μικρή χωρητικότητα των δεξαμενών και οι οποίες δεν μπορούν να διορθωθούν άμεσα, δίνοντας οριστική λύση στα προβλήματα υδροδότησης του οικισμού.
Ευχαριστούμε τους καταναλωτές για την κατανόηση τους
Τομέας Ενημέρωσης ΔΕΥΑΚ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria