ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΊΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΊΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.


Το έργο είχε δημοπρατηθεί στις 20/12/2012, η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο έγινε στις 10/06/2013 και αφορά στην ανάπλαση των υπαίθριων χώρων της Τ.Κ. Σιδηροχωρίου του Δήμου Καστοριάς, συνολικού εμβαδού 8.584,11 m2. 
Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:
Για το ανατολικό τμήμα του οικισμού: Κατασκευή λιθόστρωτου (καλντερίμι) σε τοπική οδό και κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή της εκκλησίας. Συμπλήρωση  καθ’ ύψος και η επένδυση του τοιχίου της εκκλησίας με πέτρα, προκειμένου να εναρμονιστεί αισθητικά με το καλντερίμι και μετατροπή της υφιστάμενης κλίμακας για ασφαλή πρόσβαση, καθώς και φωτισμός ανάδειξης του υφιστάμενου μνημείου
Στο χώρο του παλαιού σχολείου δημιουργία πλατώματος στάσης, θέας, αναψυχής και συνάντησης με τις ανάλογες κατασκευές και επικάλυψη υφιστάμενου τοιχίου με πέτρα. Φωτισμός του παλαιού σχολείου και κατασκευή κιοσκιού.
Ο δρόμος που οδηγεί στο παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα λιθοστρώνεται (καλντερίμι).
Το πλάτωμα του πρώην κοινοτικού καταστήματος διαμορφώνεται αμφιθεατρικά με κερκίδες, βαθμίδες, χώρο ορχήστρας και υπόστεγο (παρασκήνιο, χώρος εξοπλισμού) στη μια πλευρά και πάλι αναβαθμούς, πέργολα-βρύση-πεζούλια στην άλλη.
Για το δυτικό τμήμα του οικισμού: Ο τοίχος της πλατείας επενδύεται με πέτρα και ξύλο και τοποθετείται κιγκλίδωμα.
Ο δρόμος από την ανατολική προς τη δυτική πλευρά, προς τη μεριά της εκκλησίας λιθοστρώνεται ενώ προς τη δυτική πλευρά ασφαλτοστρώνεται.
Στη βόρεια πλατεία κατασκευάζεται κρήνη, πέργολα και υπόστεγο.
Ο χωματόδρομος που βρίσκεται δίπλα σε δημοτικό οικόπεδο γίνεται καλντερίμι και κατασκευάζονται μικρά πέτρινα τοιχία εκατέρωθεν αυτού.
Ο δρόμος που διαπερνά τη μεσαία περιοχή  κατοικιών και ξενώνων γίνεται λιθόστρωτος με κεντρικό ρείθρο, προστατευτικά κιγκλιδώματα, παγκάκια και φωτισμό. Τα δρομάκια στα όποια ο δρόμος διακλαδίζεται προς τον κεντρικό επίσης γίνονται λιθόστρωτα. Τέλος σε αύτη την έντονα κατηφορική περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δυο υπαίθριων κλιμάκων που γεφυρώνουν υψομετρικές διάφορες 5,50 m και 6,50 m και που καθιστούν περισσότερο άμεση και ασφαλή την  πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο για τους κατοίκους της περιοχής.

Το εν λόγω έργο είναι έργο ζωτικής σημασίας καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών στην περιοχή παρέμβασης όπου οι βασικές υποδομές έχουν ανάγκη από αποκατάσταση και ανάδειξη νέων χώρων της τοπικής κοινότητας. Η παρέμβαση θα έχει σαν αποτέλεσμα την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος του οικισμού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι απαιτούμενες εκείνες υποδομές οι οποίες αναμένεται να αποκαταστήσουν και να αναδείξουν περαιτέρω τον παραδοσιακό χαρακτήρα της τοπικής Κοινότητας Σιδηροχωρίου, ενισχύοντας καθοριστικά την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria