Καστοριά: «Μονόδρομος» οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας - OlaDeka

Καστοριά: «Μονόδρομος» οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας

Καστοριά: «Μονόδρομος» οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας
Για τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας και τους σχολικούς φύλακες.
Το λιγότερο …αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, μετά τις «διαρροές» των νέων αποφάσεων της δικομματικής κυβέρνησης περί κατάργησης

της δημοτικής αστυνομίας και του θεσμού των σχολικών φυλάκων, οι οποίες δημιούργησαν νέες αναστατώσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η …απάντηση των εργαζομένων των δήμων στις «διαρροές» ήταν άμεση, αφού σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις, ενώ με απόφαση της ΚΕΔΕ κλειστά παρέμειναν τα δημαρχεία όλης της Ελλάδος την περασμένη Δευτέρα.
Την ίδια ημέρα, στην Καστοριά, οι δημοτικοί υπάλληλοι όλων των δήμων του νομού προχώρησαν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα νέα μέτρα, τα οποία, μέχρι στιγμής, δεν είναι, όμως, ξεκάθαρα με αποτέλεσμα, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να είναι …επί ξύλου κρεμάμενοι (!!!), αφού τα σενάρια για το πού θα οδηγηθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πολλά, με κυρίαρχο σενάριο αυτό της διαθεσιμότητας, τουλάχιστον για ένα μεγάλο ποσοστό αυτών.
«Δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμη και όλες αυτές οι …διαρροές γίνονται επίτηδες για να δουν τις αντιδράσεις μας. Επειδή, όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, φοβόμαστε για το χειρότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής Αστυνομίας Καστοριάς, Γιώργος Τζαχαλής και πρόσθεσε: «Οι κυβερνώντες δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε τον άνθρωπο, ούτε την οικογένεια, ούτε καν το Ελληνικό Έθνος, που επιχειρούν να το …αφανίσουν».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καστοριάς, Στάθης Μασκαλίδης, εξέφρασε την αντίθεση όλων των συναδέλφων του στα μέτρα που αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Τ.Α. έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία και εμείς αυτό επιδιώκουμε να συνεχίσουμε, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, και τις θέσεις εργασίας μας», υπογράμμισε.
Στο πλευρό των εργαζομένων οι τοπικοί φορείς
Στο πλευρό των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, ήταν και οι τοπικοί φορείς, με …μπροστάρη το δήμαρχο Καστοριάς, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος κάλεσε την Πολιτεία να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού δεν παρέχει στους δήμους τα μέσα για να λειτουργήσουν.
«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συμβάλει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση πόρων της χώρας, δέχεται ακόμη ένα …χτύπημα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτές τις αποφάσεις. Αν το Κράτος θέλει να υποκαταστήσει τους δήμους, με πολύ χαρά θα το δεχθούμε, για να μας απαλλάξει κι εμάς από τα καθήκοντά μας, για να μην έχουμε αντιμέτωπους και τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Χατζησυμεωνίδης. Την πρόθεσή τους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων εξέφρασαν, επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας.
Το ρόλο της …Ιφιγένειας καλούνται να παίξουν οι εργαζόμενοι
Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος εξέφρασε το φόβο της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και όχι μόνο, αφού, όπως εξήγησε, αμέσως μετά σειρά θα έχει και ο χώρος της υγείας.
«Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να παίξουν το ρόλο της …Ιφιγένειας και να θυσιαστούν στο βωμό για να πνεύσει ούριος άνεμος στο «μισοβυθισμένο καράβι» του success story της κυβέρνησης. Η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μόνο που θα κάνει είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», τόνισε ο βουλευτής, δεσμευόμενος να είναι στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα που θα δοθεί, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.
Δεν αποκλείεται να …χυθεί αίμα
Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή τους στις θέσεις τους, ενώ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα, δεν αποκλείεται να …χυθεί ακόμη και αίμα, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει.
Γιάννα Λούσιου
ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria